Strona 20 z 22 PierwszyPierwszy ... 10 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Nie, nie powiedziałam. Nie chcę donosić na tych ludzi. Zarabiają grosze siedząc od świtu do zmroku świątek, piątek i niedzielę. Sama rozwiązuję takie problemy. Tak i tak mam opinię osoby, która wykańcza wszystkich, którzy staną jej na drodze. Dzwonię w wyjatkowych wypadkach, kiedy przez nieodpowiednie zachowanie grupy turystów zagrożone jest bezpieczeństwo czy życie innych ludzi lub zwierząt.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Powiedz Buba tak z ręką na sercu - czytałaś Ty w życiu regulamin BdPN?
    To tylko kilkanaście punktów, aż 3 minuty trzeba poświęcić i tam są odpowiedzi na Twoje pytania.
    A to prawo ma być dla ludzi, czy ludzie dla prawa?
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    A to prawo ma być dla ludzi, czy ludzie dla prawa?
    Prawo ma być dla ludzi. Żeby dyskutować czy jest tak w istocie, trzeba się najpierw z tym prawem zapoznać. A zatem: mógłbyś wykazać związek pomiędzy tym co zacytowałeś a Twoim postem?
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Lucyna, nie musisz donosić na konkretną osobę. Wystarczy jak zgłosisz problem i odmówisz podania czasu i miejsca akcji. Można też to ubrać w słowa nie stawiające pani z budki w bardzo negatywnym świetle.
    Czy Park zrobi z informacji jakiś pożytek, to już nie mamy na to wpływu. Ale chyba nie ukarze profilaktycznie wszystkich kasjerów/ek.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

kiedys czytalam ale nie pamietam punktu "mozna spac we wiatach" ani "nie mozna spac we wiatach" poza tym nie wiem czy regulamin parku zmienil sie w ciagu ostatnich 10 lat?? bo jesli chodzi o straznikow i ich zachowanie to zmienilo sie wiele od czasu kiedy pierwszy raz bylam w bieszczadach...a to nie tak dawno..97 rok..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

lucyna
    Guest

Sądzę, że problem jest znany pracownikom BdPN.

Lucyna, nie namawiałem Cię do robienia donosów. Widzę jednak, że lubisz pisać. Jeżeli w jakiejś sprawie chciałabyś wystąpić z prośbą o interwencję, to podaję Ci lepsze adresy niż forum:

Bieszczadzki Park Narodowy: dyrekcja@bdpn.pl
    Departament Parków Narodowych i Obszarów Natura 2000: WNiPN@mos.gov.pl

Państwowe Gospodarstwo Leśne "Lasy Państwowe": sekretariat@lasy.gov.pl
    Departament Leśnictwa, Ochrony Przyrody i Krajobrazu: Departament.Lesnictwa.Ochrony.Przyro... u@mos.gov.pl

Minister Środowiska: Biuro.Ministra@mos.gov.pl

Pisz do dyrekcji Parku lub Lasów, kopia do odpowiedniego departamentu i ministra środowiska. Efekt będzie na pewno lepszy. My tu na forum o niczym nie decydujemy.

Wyobraź sobie, że pan Winnicki dostaje taki telefon z ministerstwa:

Co tam się u was dzieje? Turyści się skarżą, że nie dbacie o infrastrukturę. Na zejściu z Rawki ludzie kaleczą się o gwoździe wystające ze schodów. Nie dbacie o bezpieczeństwo turystów. Zróbcie z tym porządek. Dostajemy pisma, że w Parku nie ma wystarczającej ilości schronów, a wy zamiast je budować, to jeszcze zamykacie istniejące. O co chodzi z tym Negrylowem?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

-> Andrzej
    Twoja naiwność jest "porażająca" w sposób "oczywiście oczywisty".
    A Lucyna napisała już "donos",tu, na forum.Na pewno został przeczytany przez kogo trzeba.
    Pozdrav

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    -> Andrzej
    Twoja naiwność jest "porażająca" w sposób "oczywiście oczywisty".
    Co tu jest naiwnego? Czy to, że podaję adresy tych, co rządzą Bieszczadami i ich zwierzchników? Czy to, że uważam, że samo biadolenie na forum nic nie daje?

Mój wyimaginowany "telefon z ministerstwa" tylko z pozoru wygląda naiwnie. Nie jestem na tyle naiwny, aby sądzić, że po jednym emailu Lucyny ktoś będzie interweniował. A co gdyby tak w jakiejś sprawie dostali tysiące emaili, listów i telefonów? Browar, pomyśl. Czy my, uczestnicy tego forum, gdybyśmy chcieli, nie dalibyśmy rady, spróbować razem wpływać na zmiany w Bieszczadach? Czy też uważasz, że takie rozumowanie jest naiwne?

Mam nadzieję, że moja "naiwność" pobudzi niektórych do większej aktywności i przestaną tylko narzekać i użalać się.

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    A Lucyna napisała już "donos",tu, na forum.Na pewno został przeczytany przez kogo trzeba.
    Kogo masz właściwie na myśli? Nie potrzeba pisać do kogo innego? Wystarczy na forum?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

->Andrzej
    Zacznę od "donosu":ponoć(pewnie tak jest) forum jest czytane przez kogoś z BdPN-u.Jeśli tak, to przeczytany został post Lucyny.Ale też brak oficjalnego głosu na forum ze strony parku świadczy o lekceważeniu Twoich czy kogokolwiek spostrzeżeń czy wniosków.Czysta partyzantka.Tym bardziej wysłanie maila "wyżej",gdzie goście muszą działać(myśleć) bardziej globalnie,ogólnie moim zdaniem sprowokuje tylko zdawkową odpowiedź typu:"Szanowny Pan ma rację,zajmiemy się tą sprawą" i tyle.A biadolenie nie ma sensu.Chcesz działać to działaj.
    PS Skąd chcesz wziąć te tysiące głosów??
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)