Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 220

Wątek: Spaliła sie chatka...

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Spaliła sie chatka...

Swoją drogą, niszczenie gniazd (czy siedlisk) zwierząt chronionych (a w tym ich spalenie) jest chyba karalne... Stwarzanie zagrożenia pożarowego w lesie, na granicy parku też. Ciekawe czy będziemy świadkami jakiegoś procesu sądowego... A może jesteśmy tylko utwierdzani w przekonaniu że łatwiej ukarać turystę za zejście ze szlaku, niż kogoś innego za spalenie chaty.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Chata Socjologa spłonęła w 2003 roku, chyba że spłonęła też w zeszłym ale nic mi o tym nie wiadomo, zatuszowali chyba sprawę skubańcy... wcześniej spłonęło/ zniknęło kilka fajnych melin... Bacówka na Łuhu, bacówka na Rabem, bacówka pod Suliłą, chata na Tworylnem... nie ma złudzeń że bedą następne bo jeszcze kilka zostało. Nawet moge wytypować chyba najbliższą do zjarania, bo zagnieździło się tam plugawe narkomaństwo i dało juz kilka popisów swej "wrażliwości" i dali pokaz mozliwosci swoich wrażliwych dusz...
    Co do Obnogi... Było sto wpisów że "pasuje kominek załatać"... ale nikt dupy nie ruszył zeby cos podziałać...
    Potraktujmy to jako kolejną zwinietą bazę która istniała 32lata... I tak długo... nic nie jest wieczne.
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Żaden leśnik nie podpali chaty stojącej pod drzewami ---> to do medrków z drugiego końca polski co "wiedzą że to nadleśnictwo"...niektórzy piszą szybciej niż myslą.
    Ostatnio edytowane przez Jabol ; 04-11-2007 o 00:46

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    ...niektórzy piszą szybciej niż myslą.
    taka prowokacja... z drugiej strony chate nadleśnictwo ma, obnogi nie ma... im to rybka. Mi w sumie też, ścieżkę se nową sam zrobię... z czasem....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

A co z chatą na '..... Czubie', czy jest jeszcze cała i dostępna dla wszystkich ? Czy może została rozebrana lub jak w temacie ... ?

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

chyba tak ja nie mam pewnosci ze to nadlesnictwo, tak samo nikt nie ma pewnosci ze to na pewno nie oni... ale jak na to nie spojrzec jest im to napewno na reke... z drugiej strony obojetnie czy splonela czy mieli by ja rozebrac czy zamknac... tylko tasiek szkoda...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Buba szukasz "układu"?... a przyjrzałaś sie trochę chacie jak tam byłaś? widziałaś w jakim stanie jest komin i tył paleniska? Jeśli chcesz sie odmłodzić wypowiedziami to robisz to skutecznie. Mam wrażenie że masz 15 lat...

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    Żaden leśnik nie podpali chaty stojącej pod drzewami
    Witam
    Jabol przez wiele lata wałęsania się po górach spotykałem różnych leśników i wiem, że żaden aż takiej bzdury by nie zrobił. Pamiętam też, że kiedyś dawno w Duszatyniu jakaś pijana hałastra spaliła wiatę. W tej chatce też różne rzeczy mogły się zdarzyć. Po górach łazi masa idiotów. Mógł też to być przypadek - nieostrożność.

Jesli ta chata przeszkadzałaby leśnikom, to rozebraliby ją i tyle. Nadleśnictwo (nie turyści) gospodaruje lasem. I to wszystko.

P.s.
    Jest też takie powiedzenie "Rzucaj błotem, a zawsze się cos przylepi". Łatwo jest oskarżać.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Jeżeli ktokolwiek ma jakieś dowody, to niech nie zabiera głosu na ten temat na forum, tylko niech powiadomi o tym prokuraturę. W innym przypadku, to są pomówienia. Nie czyńcie tego, co teraz nagminnie czynią elity polityczne.
    Jeżeli się z kimś nie zgadzacie w tym wątku, to proponuję przenieść wymianę zdań na PW.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Włoczykij i Bertrand maja rację. Nie ma sensu bic tu piany, liczy sie fakt i w jego świetle przyczyny juz nie są istotne...Pozdrawiam i odpadam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)