Slusznią słuszność tu widzę - całkowicie
Slusznią słuszność tu widzę - całkowicie
Idzie nowe. Tak czytam sobie :
Trasa zawodów przebiega przez obszar Bieszczadzkiego Parku i co ?W Ustrzykach Górnych rozegrano zawody w narciarstwie wysokogórskim ratowników TOPR i GOPR..Na starcie stanęło ponad sześć dziesięciu zawodników w tym goście z Ukrainy i Słowacji oraz funkcjonariusze Straży Granicznej.
Rywalizowano w kategorii OPEN oraz w trzech grupach wiekowych: do 35 lat, od 35 do 50 lat i powyżej 50 lat. Z
awodnicy mieli do pokonania trasę biegnącą z Przełęczy Wyżnej przez Wielką i Małą Rawkę do Ustrzyk Górnych.
Jej pokonanie zwycięzcy w kategorii Open zajęło niespełna dwie godziny. Wśród ratowników Bieszczadzkiej Grupy GOPR najlepszy okazał się Waldemar Czado.
I nic.
Park się otwiera na kolejne imprezy o coraz większym zasięgu, już niedługo śmiało będzie można zorganizować Bieg Wazów ...o przepraszam Bieg Bojków.
To jednak można robić masówki bez szkody dla przyrody.
Zawody skialpinistyczne w Bieszczadzkim Parku Narodowym nie są nowością. Poza zawodami ratowników w tym roku, corocznie organizowany jest też Puchar Połonin, który jest jedną z edycji Pucharu Polski Amatorów w skialpiniźmie.
Heniu, a jak oni na tych nartach niby niszczyli tę przyrodę???<wielkie_ze_zdziwienia_oczy>
Zawsze myślałam, że co jak co, ale skitouring czy jak się to to pisze, to chyba najbezpieczniejszy sport dla przyrody z tych możliwych i łatwo dostępnych.
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Krysia :
A gdzie ja napisałem że ktoś zniszczył przyrodęjak oni na tych nartach niby niszczyli tę przyrodę???
Przypomnę co napisałem
Trasa zawodów przebiega przez obszar Bieszczadzkiego Parku i co ?
I nic.
W domyśle, że jest to ZUOOOO, to ja się pytam jakież to jest zło?
Coś zniszczyli/zniszczą?
Protestuj przeciwko drodze krzyżowej, która za niedługo się odbędzie, również w PN. To jest zuoooo, a nie narciarze, nawet ścigający się.
Bogdan Loebl
Krysiu ! nie wiem co to jest to "zuoooo" o którym piszesz.
Ja dziś jestem świeżo po wernisażu naszego forumowego kolegi (dwie lampki wina) może dlatego nie rozumiem.
ale mimo wszystko zapytam : co masz przeciwko zorganizowaniu Biegu Bojków na terenie Biesz.Parku ?
Biegu na nogach rozumiem?Po ziemi tak?Nie po śniegu?
A to, że nie lubię rozdeptywania ziemi.
Ale potencjalny Bieg Bojków to pikuś w porównaniu do drogi krzyżowej. Ci to dopiero pokażą co ich stopy potrafią!
Natomiast narciarz???Co narciarz przez śnieg rozdeptać może?
Bogdan Loebl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki