Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 14 17 18 19 20 21 22 23 24
Pokaż wyniki od 231 do 237 z 237

Wątek: Chaszczem się sztachnąć! ( czyli Bazyla głodne kawałki suto omaszczone cytatami )

Bieszczadnik Awatar Piotr Niedziela
    Na forum od
    06.2016
    Rodem z
    Jura/Warszawa

Domyślnie Odp: Chaszczem się sztachnąć! ( czyli Bazyla głodne kawałki suto omaszczone cytatami

I wpływa do Morza Czarnego....

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Domyślnie Odp: Chaszczem się sztachnąć! ( czyli Bazyla głodne kawałki suto omaszczone cytatami

Po kilku chwilach dotarliśmy do starego kamieniołomu

pegaz20.jpg pegaz21.jpg

Niestety, przez cały odcinek drogi od mostu nad Strwiążem do kamieniołomu ciągnęły się szpalery barszczu sosnowskiego

pegaz22.jpg

powodując dyskomfort psychiczny, który po dłuższym obcowaniu z tą paskudą mógł przerodzić się w fizyczny.
    Kary również wyczuł niebezpieczeństwo i ruszył z kopyta w głąb puszczy karpackiej, która rzucanym przez potężne drzewa cieniem odgania od siebie atakujące hordy tych upierdliwych i niebezpiecznych wynalazków.
    Bity trakt przez cały czas delikatnie się wznosił więc jechało nam się lekko i przyjemnie. Po pewnym czasie wypatrzyłem boczną drogę zwózkową, dość stromą i oznaczoną spersonalizowaną strzałką wskazującą kierunek do naonczas nie znanej mi Niebolubnej:

pegaz23.jpg

Zaciekawiło mnie to bardzo i postanowiłem zrobić skok w bok i przekonać się co to takiego.
    Spięliśmy poślady, łyda raźno podawała, kary wyciskał z siebie wszystkie waty i powoli zagłębialiśmy się w nieznane. Wkrótce teren znacznie się położył więc niemalże mknęliśmy na spotkanie z tajemniczą Niebolubną.
    Na miejscu okazało się, że to jest potężna jodła:

pegaz24.jpg pegaz25.jpg

Tablice informacyjne były już zamontowane ale jeszcze nie opisane. Po powrocie sprawdziłem w necie i okazało się, że to najwyższa jodła w Bieszczadach.
    Na miejscu, tuż przed nią zainstalowano zestaw wypoczynkowy

pegaz26.jpg

przy którym zasiadłem na śniadanie przyrządzone w stylu krasnystawsko-włoskim:

pegaz27.jpg
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2009

Piękna wycieczka potokiem Maksymów ( Maksymowym ) z przyjemnością tam sie przejdę w drodze na Oratyk. A co do poprzedniego pytania, ciekawi mnie w któym miejscu takie są urwiska nad Strwiążem? blizej Krościenka, czy Berehów Dolnych?

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez piter4blue Zobacz posta
    Piękna wycieczka potokiem Maksymów ( Maksymowym ) z przyjemnością tam sie przejdę w drodze na Oratyk. A co do poprzedniego pytania, ciekawi mnie w któym miejscu takie są urwiska nad Strwiążem? blizej Krościenka, czy Berehów Dolnych?
    Mniej więcej w okolicach ikonki konia:
    ściana.tmp.jpg
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2009

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Mniej więcej w okolicach ikonki konia:
    ściana.tmp.jpg
    Dziekuję serdecznie Sir Bazyl. Poszukam tego Młyna ale nie widz.e go na mapach. Ani sprzed wojny ani po.kroscienko 1961.jpg
    Kroscienko 1943.jpg i w WIG

Kroscienko 1938.jpg
    Dzieki za filmy i relacje!

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2009

Sir Bazyl a gdzie taki piękny kiosk można zobaczyć? Stoi jeszcze po 9 latach? Ktos wie?

http://forum.bieszczady.info.pl/show...atami-)/page14

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Dziekuję serdecznie Sir Bazyl. Poszukam tego Młyna ale nie widz.e go na mapach. Ani sprzed wojny ani po.(..)[/ATTACH]
    Dzieki za filmy i relacje!
    Proszę bardzo :)
    To nie młyn tylko były kamieniołom. Nie sposób go przegapić jak się idzie tą stokówką. Widać też go z drogi Krościenko-granica.

Sir Bazyl a gdzie taki piękny kiosk można zobaczyć? Stoi jeszcze po 9 latach? Ktos wie?

...
    Kiosku już nie ma.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)