Pokaż wyniki od 1 do 10 z 123

Wątek: Turystyka aktywna szansą czy zagrożeniem?

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna szansą czy zagrożeniem?

Mój ulubiony Panie Michale jedno muszę stwierdzić. Forum bez Ciebie było nudnawe.

O cholera zapomiałam się. Zamiast promować WPP zajęłąm się zwalczaniem takiej zajefajnej idei. Wstyd, muszę głowę posypać popiołem i udać się na pokutną pielgrzymkę do swiątyni mamony.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-11-2007 o 18:06

Moim zdaniem ( może się nie liczyć bo ostatnio przybyło mi sadła więc o aktywności nie mam mowy) monopol jednej firmy jest niedobry. Dlatego ,że to właśnie ta firma decyduje o tym co dla klienta jest dobre. I nie odnoszę się tutaj do słynnej firmy. Często zdarza się ,że gorsze oferty wypierają lepsze.Jak dla mnie formą aktywnego spędzania czasu może być np. gapienie się w siną dal.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    Moim zdaniem ( może się nie liczyć bo ostatnio przybyło mi sadła więc o aktywności nie mam mowy) monopol jednej firmy jest niedobry. Dlatego ,że to właśnie ta firma decyduje o tym co dla klienta jest dobre. I nie odnoszę się tutaj do słynnej firmy. Często zdarza się ,że gorsze oferty wypierają lepsze.Jak dla mnie formą aktywnego spędzania czasu może być np. gapienie się w siną dal.
    Oczywiście, że monopol jest niedobry. I dobrze wiesz, że takiego monopolu nie ma. Sama współpracuję przy obsłudze imprez integracyjnych z kilkoma bieszczadzkimi firmami. Najrzadziej z dominującą. Interesuje mnie wspólpraca pomiędzy firmami, wspólna promocja Bieszczadów. Tylko wtedy będziemy konkurencyjni. Przy organizacji tego typu imprez "walczymy" nie między sobą ale z potężnymi przedsiębiorstwami specjalizujacymi się w turystyce aktywnej. Bieszczady konkurują z Tybetem czy Wenezuelą. I czasami wygrywają.
    Nie zgodzę się z Tobą w drugiej kwestii. To klient decyduje jaką ofertę przyjmnie. Zawsze ma do wyboru kilka. Oczywiście te oferty które międzyinnymi Ty stworzyłeś w mojej ocenie są przeciekawe ale rzeczywiście goście wolą inne, mniej "angażujące mózg". Co najwyżej pooglądanie wystawy w galerii. Ludzi interesuje najbardziej krajoznawstwo i bieszczadzka przyroda.

PS.
    Witaj na forum. Co za niespodzianka. Mam cichą nadzieję, że pozostaniesz i nie raz z nami pogadasz.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Oczywiście, że monopol jest niedobry. I dobrze wiesz, że takiego monopolu nie ma. Najrzadziej z dominującą. Nie zgodzę się z Tobą w drugiej kwestii. To klient decyduje jaką ofertę przyjmnie. Zawsze ma do wyboru kilka.

PS.
    Witaj na forum. Co za niespodzianka. Mam cichą nadzieję, że pozostaniesz i nie raz z nami pogadasz.
    1. Jeżeli jest jakiś podmiot dominujący to on określa warunki np moja najbardziej nielubiana firma ma jakieś 70% rynku ale to ona określa regulamin gry. Firma oczywiście telekomunikacyjna)
    2.Kto decyduje jakie oferty otrzyma klient?
    3. Niespodzianka? Pisałem ,że obrosłem sadłem myślisz ,że od biegania? Pogadam.

Ja oczywiście jestem za wspólpracą np. w formie klastra ale na jasnych zasadach najlepiej spisanych w formie umowy.
    Z mojego prywatnego podwórka : Boleję nad tym ,że w Czarnej jedyną atrakcją jest cerkiew i czasem galeria. Co do mojej oferty to nie jest najgorzej ludzie sa ciekawi różnych rzeczy .Oczywiście trudno jest przekonać duże firmy( = dużo pieniędzy) do siedzenia w pracowni ale powooooooooooooli się przełamują. Pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)