Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 98

Wątek: Noclegi - jakość usług, ceny, kategoryzacja

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna sznsą czy zagrożeniem?

Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
    Jednak powinno się nie tyko wytykać tych, którzy żadnych warunków nie spełniają, lecz czasem jakąś pozytywną opinię napisać, jeśli warto.
    Nie jest bowiem tak, iż jedynie beznadzieja wszędzie. Z tego, co zaobserwowałem pisze się przede wszystkim źle, co jakby krzywdzi ludzi
    uczciwych i stawia na równi z naciągaczami.
    Zgadza się, dokładnie tak jest. Pisze się źle, bo bardziej to zapewne zapada w pamięć a i krytykować jest łatwiej. Jak coś jest ok to się przechodzi do porządku dziennego. Również moje posty nie uogólniają (przynajmniej w zamyśle) tej sytuacji - uczciwych i rzetelnych jest znacznie więcej niż tych drugich. Natomiast o tych gorszych jest głośniej właśnie z tego powodu o którym piszesz, stad łatwiej zapadają w pamięć. Z nierzetelnością powinno się walczyć - i to nie tylko turyści, ale i ci porządni bo to jest też po części w ich interesie.
    To samo dotyczy reklamy na różnych stronach, gdzie poleca się obiekty nie warte funta kłaków i nie wiem czyja to zasługa - administratorów, czy reklamodawców.
    Mogę odpowiedzieć jedynie za siebie: rolą właściciela strony nie jest ocena obiektu, zresztą na ogół jest to niewykonalne, bo najpierw trzeba by z tych usług skorzystać aby mieć jakieś zdanie. Turysta musi sobie zdawać sprawę z tego że reklama to reklama. Tak samo jak w tv - tylko w tv znacznie bardziej koloryzują i oddziaływują na konkretny target.
    Jak mawiają, każdy kij ma dwa końce. Ilość obiektów turystycznych w Bieszczadach jest marginalna i dlatego wielu gestorów wykorzystuje tę sytuację, bo turysta gdzieś przenocować musi. Prawda ?
    Dokładnie. Często bardzo trudno jest zrezygnować z wcześniej zarezerwowanego noclegu, zwłaszcza w okresach największego nasilenia ruchu,bo rezygnacja = na ogół powrót do domu. I co z tego że mi zaliczke zwróci.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Forest, Ty się na Syberię nie wybieraj - jeśli już, to wybierz Afganistan
    albo Irak, dla rozgrzewki. I weź ze sobą plecak alpinusa i glany, a także podręcznik szkoły przetrwania i czołówkę, gdybyś do jakiejś jaskini zbłądził.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Przecież piszesz o niebotycznych cenach w przekroju iluś lat. -
    !
    Masz rację posługuje się numerami z lotto

Pracować chcesz za godziwe wynagrodzenie i w zasadzie
    nie interesuje Cię za jakie powinni pracować inni - ważne aby było tanio, czysto i wygodnie.
    G… prawda ja płacę i żądam , żądam bo mogę , pracuje właśnie za godziwe pieniądze , pracuje ciężko i uczciwie - mogę sobie pozwolić na urlop w czystym i wygodnym pasjonacie. Nie wydaje mi się aby moje żądania były wygórowane .
    Płacąc za meble do kuchni i nie łudzę się że mi sprzedawca zapełni szuflady sztućcami Gerlach , ba nawet nie liczę na plastikowe – ot chce dostać to za co płacę , zgodnie ze złożonym zamówieniem , wyceną itp. itd. , strasznie się wkurzam jak mi ktoś
    wciska towar niepełnowartościowy i z pewnością nie wracam do takiego sprzedawcy .

Pomijając wszelkie za i przeciw to co do cen 20-70 euro za nocleg – jestem jak najbardziej za , zajefajny pomysł , będzie pusto , miło i sympatycznie , pewnie nawet zaliczek nie będzie .
    A to że ktoś tam nie zarobi zwisa mi i powiewa , bo tak jak powiedziała Basia- ja liczę
    kasę w swojej własnej kieszeni .

Odnośnie brudu to nie jest tak tragicznie jak o tym piszesz , choć faktycznie Twoja wielka akcja sprzątania też nie jest złym pomysłem – zacznij od własnego podwórka bo z tego co piszesz można by wnioskować że możesz mieć z tym problem .

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Cytat Zamieszczone przez Forest Zobacz posta
    Dziecko kochane pracę to ty widziałaś chyba tylko na obrazku ależ zapraszamy w nasze skromne progi i już nie będziemy pisać tak smutno jest świetnie a żebyś już nie musiała się przemęczać zbytnio dojazdem proponuję lot samolotem w tę i z powrotem
    Tatku tam samolocik nie wyląduje z kolei śmigłowiec za marny jest .
    Ten obrazek z pracą to mi pokaż nie widziałam , jak pokazywali to mi się patrzeć akurat nie chciało .

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006

Forest, Ty się na Syberię nie wybieraj - jeśli już, to wybierz Afganistan
    albo Irak, dla rozgrzewki. I weź ze sobą plecak alpinusa i glany, a także podręcznik szkoły przetrwania i czołówkę, gdybyś do jakiejś jaskini zbłądził.
    Tak zrobię ależ ja głupi że o tym nie pomyślałem najlepiej zróbmy tak wszyscy Jza się ucieszy będzie tu tak miło i spokojnie bez nas.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

I bardzo dobrze - należało po jednym dniu, lub w ogóle nie nocować i zażądać zwrotu zaliczki ( jeśli była ) lub zapłaty za nocleg w innym obiekcie w godziwszych warunkach. Po co biadolić - trzeba działać i znać przepisy, jeśli turystykę się uprawia.

Jak mawiają, każdy kij ma dwa końce. Ilość obiektów turystycznych w Bieszczadach jest marginalna i dlatego wielu gestorów wykorzystuje tę sytuację, bo turysta gdzieś przenocować musi. Prawda ?
    Jak dla mnie to za bardzo skomplikowane jest , takitam objaśniaj co mam robić jak się znów natne

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    G… prawda ja płacę i żądam , żądam bo mogę , pracuje właśnie za godziwe pieniądze , pracuje ciężko i uczciwie - mogę sobie pozwolić na urlop w czystym i wygodnym pasjonacie. Nie wydaje mi się aby moje żądania były wygórowane .
    Płacąc za meble do kuchni i nie łudzę się że mi sprzedawca zapełni szuflady sztućcami Gerlach , ba nawet nie liczę na plastikowe – ot chce dostać to za co płacę , zgodnie ze złożonym zamówieniem , wyceną itp. itd. , strasznie się wkurzam jak mi ktoś
    wciska towar niepełnowartościowy i z pewnością nie wracam do takiego sprzedawcy .

Pomijając wszelkie za i przeciw to co do cen 20-70 euro za nocleg – jestem jak najbardziej za , zajefajny pomysł , będzie pusto , miło i sympatycznie , pewnie nawet zaliczek nie będzie .
    A to że ktoś tam nie zarobi zwisa mi i powiewa , bo tak jak powiedziała Basia- ja liczę
    kasę w swojej własnej kieszeni .

Odnośnie brudu to nie jest tak tragicznie jak o tym piszesz , choć faktycznie Twoja wielka akcja sprzątania też nie jest złym pomysłem – zacznij od własnego podwórka bo z tego co piszesz można by wnioskować że możesz mieć z tym problem .
    Nie chcę być niegrzeczny, ale przeginasz zdecydowanie. Zajrzyj najpierw pod swoje łóżko, a potem wyrażaj opinie o moim podwórku.
    To Ty masz problemy w porozumiewaniu się z normalnymi ludźmi.
    Może Ty u czubków pracujesz ?
    Twoje żądania za psie pieniądze mnie w zasadzie dyndają - możesz sobie żądać. I nie pisz o meblach, bo mało mnie interesuje, jakie masz w kuchni, a jakie w pokoju dziecinnym. Masz wielkie mniemanie o sobie i prawdopodobnie jesteś uciążliwa w obcowaniu z otoczeniem. Chyba, że pracujesz w ZOO jako dozorca słoni.
    Jeśli możesz sobie pozwolić na godziwy urlop, to po jakiego grzyba wałęsasz się po jakichś śmierdzących domkach w Bieszczadach.
    Toż Ty dama całą gębą i nie przystoi tak się wyrażać.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 28-11-2007 o 16:11 Powód: Cytowanie

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006

Smile Odp: Turystyka aktywna sznsą czy zagrożeniem?

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Tatku tam samolocik nie wyląduje z kolei śmigłowiec za marny jest .
    Ten obrazek z pracą to mi pokaż nie widziałam , jak pokazywali to mi się patrzeć akurat nie chciało .
    Pokażę Ci jak przybędziesz do Ustrzyk a ja powrócę z Afganistanu będę niczym Pudzian siła mnie będzie rozpierać i energia przygotuję do tej pory pas startowy specjalnie dla Ciebie abyś mogła dotrzeć szybko i bez problemów.

lucyna
    Guest

@ Iza od dziś proponuję abyś polegała na mojej ocenie kwater.
    Oto ranking kolejnośc przypadkowa
    Damianowa Wola bez wyżywienia Ropienka
    Magija Orelec
    Leśniczówka Berezka
    Bazyl Bóbrka
    Magoda Lutowiska
    Unitra Polańczyk ale to ośrodek
    Wilcza Jama w Mucznem trudno mi powiedzieć jak będą funkcjonować w przyszłym roku

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

....... Może Ty u czubków pracujesz ? ................ Chyba, że pracujesz w ZOO jako dozorca słoni. .
    A czy to praca u czubków jest zła ?
    Wole słonie od srok bo te łase na cudzą własność .

Jeśli możesz sobie pozwolić na godziwy urlop, to po jakiego grzyba wałęsasz się po jakichś śmierdzących domkach w Bieszczadach. .
    Robiąc telefoniczną rezerwacje jakoś tak wyszło że miałam katar i tego smrodu przez telefon nie czułam .

Toż Ty dama całą gębą i nie przystoi tak się wyrażać.
    No teraz rozumiem – tylko damy nie lubią syfu , cieszę się i niezmiernie mi miło że masz o mnie tak dobre zdanie – też Cię lubię

Pod swoje łóżko nie zajrzę bo mi nikt nie płaci za spanie na nim

Cytat Zamieszczone przez Forest Zobacz posta
    Pokażę Ci jak przybędziesz do Ustrzyk a ja powrócę z Afganistanu będę niczym Pudzian siła mnie będzie rozpierać i energia przygotuję do tej pory pas startowy specjalnie dla Ciebie abyś mogła dotrzeć szybko i bez problemów.
    No i to mi się podoba , tylko nie zapomnij że jeszcze koszta samolotu wypada pokryć .

do Forest i takitam :
    -macie racje , rację całkowitą bo ja tu żądam cudów nie z tej ziemi .
    Bardzo przepraszam za wyrażenie swoich jakże nieludzkich potrzeb i denerwowanie szanownych kolegów .
    Wybaczcie proszę i zapomnijcie jak najszybciej o całej tej utopi której żądam .
    Nie pracujcie też od świtu do nocy , zarabiajcie wielką kasę ………………..
    i w ogóle bądźcie szczęśliwi i wolni od zdewociałych dam .

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)