Zgadza się, dokładnie tak jest. Pisze się źle, bo bardziej to zapewne zapada w pamięć a i krytykować jest łatwiej. Jak coś jest ok to się przechodzi do porządku dziennego. Również moje posty nie uogólniają (przynajmniej w zamyśle) tej sytuacji - uczciwych i rzetelnych jest znacznie więcej niż tych drugich. Natomiast o tych gorszych jest głośniej właśnie z tego powodu o którym piszesz, stad łatwiej zapadają w pamięć. Z nierzetelnością powinno się walczyć - i to nie tylko turyści, ale i ci porządni bo to jest też po części w ich interesie.
Mogę odpowiedzieć jedynie za siebie: rolą właściciela strony nie jest ocena obiektu, zresztą na ogół jest to niewykonalne, bo najpierw trzeba by z tych usług skorzystać aby mieć jakieś zdanie. Turysta musi sobie zdawać sprawę z tego że reklama to reklama. Tak samo jak w tv - tylko w tv znacznie bardziej koloryzują i oddziaływują na konkretny target.
Dokładnie. Często bardzo trudno jest zrezygnować z wcześniej zarezerwowanego noclegu, zwłaszcza w okresach największego nasilenia ruchu,bo rezygnacja = na ogół powrót do domu. I co z tego że mi zaliczke zwróci.

Odpowiedz z cytatem