Cytat Zamieszczone przez takitam Zobacz posta
Jednak powinno się nie tyko wytykać tych, którzy żadnych warunków nie spełniają, lecz czasem jakąś pozytywną opinię napisać, jeśli warto.
Nie jest bowiem tak, iż jedynie beznadzieja wszędzie. Z tego, co zaobserwowałem pisze się przede wszystkim źle, co jakby krzywdzi ludzi
uczciwych i stawia na równi z naciągaczami.
Zgadza się, dokładnie tak jest. Pisze się źle, bo bardziej to zapewne zapada w pamięć a i krytykować jest łatwiej. Jak coś jest ok to się przechodzi do porządku dziennego. Również moje posty nie uogólniają (przynajmniej w zamyśle) tej sytuacji - uczciwych i rzetelnych jest znacznie więcej niż tych drugich. Natomiast o tych gorszych jest głośniej właśnie z tego powodu o którym piszesz, stad łatwiej zapadają w pamięć. Z nierzetelnością powinno się walczyć - i to nie tylko turyści, ale i ci porządni bo to jest też po części w ich interesie.
To samo dotyczy reklamy na różnych stronach, gdzie poleca się obiekty nie warte funta kłaków i nie wiem czyja to zasługa - administratorów, czy reklamodawców.
Mogę odpowiedzieć jedynie za siebie: rolą właściciela strony nie jest ocena obiektu, zresztą na ogół jest to niewykonalne, bo najpierw trzeba by z tych usług skorzystać aby mieć jakieś zdanie. Turysta musi sobie zdawać sprawę z tego że reklama to reklama. Tak samo jak w tv - tylko w tv znacznie bardziej koloryzują i oddziaływują na konkretny target.
Jak mawiają, każdy kij ma dwa końce. Ilość obiektów turystycznych w Bieszczadach jest marginalna i dlatego wielu gestorów wykorzystuje tę sytuację, bo turysta gdzieś przenocować musi. Prawda ?
Dokładnie. Często bardzo trudno jest zrezygnować z wcześniej zarezerwowanego noclegu, zwłaszcza w okresach największego nasilenia ruchu,bo rezygnacja = na ogół powrót do domu. I co z tego że mi zaliczke zwróci.