Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Bieszczadzkie wyciągi 2007

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie Odp: Bieszczadzkie wyciągi 2007

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    1. Co do Karlikowa: zdjęcie z soboty 30.11.2007,
    2.Weremień ruszył w sobotę o godz. 15.00 (informacja uzyskana na miejscu od własciciela/włascicielki). Gdy byłem przy wyciągu - był jeszcze testowany!
    3. Polańczyk-byłem w "Dedalu" i nikt nie był w stanie określić: kto administruje i kiedy ruszy wyciąg
    Co do wiary... no cóż, też mi się nie chciało wierzyć w informacje na temat wyciągów w serwisie bieszczady.net.pl, więc sprawdziłem większość osobiście... Wyniki "zwiadu" j.w.
    W sobote wieczorem to ja jeszcze mialem problem z przejazdem z Dolzycy do Terki a wczoraj juz wszystkie drogi w gorach byly czarne. O Polanczyku juz chyba napisalem wiec nie wiem czemu upierasz sie przy tym Dedalu, ze prowadzi go obecnie Mrugala wiadomo juz od lata.
    Warunki na wyciagach w serwisie beieszczady sa stare bo bez sensu je aktualizowac jak wyciagi stoja.
    Jeszcze moze info o Cisnej - wyciag ma nowego dzierzawce
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Karlików był czynny w sobotę; w niedzielę już zdaje się nie ruszył - choć miał. Podobnie Weremień. Puławy były czynne i sobotę i w niedzielę.

Nowego dzierżawcę ma też Komańcza (p.Czekierda) a dokładnie ma go od zeszłego sezonu, w zeszłym wiele się nie działo; głównie przez brak śniegu. Jednak to i tak lepiej niż gdyby został w rękach Gminy i pracował tylko w ferie. Przygotowany to on raczej nigdy nie będzie - spadnie śnieg, ubiją nartami = przygotowanie. Ratraka, itp niet.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    [...] O Polanczyku juz chyba napisalem wiec nie wiem czemu upierasz sie przy tym Dedalu, ze prowadzi go obecnie Mrugala wiadomo juz od lata. [...]
    Nie upieram się przy "Dedalu"... Byłem w nim, gdyż mnie tam skierowano (jak wynika z ich strony są właścicielem wyciągu i nim administrują (http://www.ta.pl/owrdedal.html). Próbowałem zweryfikować informacje, ale nikt nie był w stanie mi ich udzielić. Czyż to nie symptomatyczne? Nie wszyscy mieszkają w Bieszczadach i znają panujące tam "stosunki", a chcieliby dowiedzieć się coś więcej na temat warunków do uprawiania narciarstwa: pokrywy śnieżnej, godzin, w jakich działa (nie mówiąc czy w ogóle działa), atrakcji itp.
    Rozmawiałem z wieloma ludźmi, niekoniecznie z tymi, którzy patrzą na Bieszczady jedynie przez pryzmat ich dzikości przyrodniczo-kulturowej, ale także z uwagi, że mieszkają tam i chcą by coś się zmieniało i działo. Prawie wszyscy (może miałem pecha ) twierdzili: "tu chyba nic się nie zmieni - z jednej strony park, z drugiej konserwatywne, nie wychylające się w niczym samorządy". Pełne "samozadowolenie"... Szkoda.
    Ostatnio edytowane przez WojtekR ; 04-12-2007 o 11:27

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Według wszelkich znaków i przepowiedni długoterminowych - wypada modlić się o opady śniegu. W tej chwili nawet połoniny szare, nie mówiąc o dolinach.
    Podobno są w sklepach hulajnogi, którymi można sie poruszać bez śniegu

Nie wiem jednakowoż, co mówi przepis - czy wolno np. z Tarnicy ?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)