Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
Za przeproszeniem szanownej koleznaki ale na stronie pogorza.pl jest jedna wielka KUPA informacji, niestety tak jakos one sa szczatkowe. Pragne poinformowac Basie iz pogorza karpat po polskiej stronie, maja bogatszy dorobek kulturowy niz beskidy polskich karpat, na cale szczescie nieopracowany niespisany nieskatalogowany poprzez co do dzis wygrzebuje sie rozne cudownosci. Na poczatek polecam pana Kotlue "Po rzeszowskim pogorzu bladzac", potem poswiecic tak z 8 lat zycia na zjezdzenie pogorzy dosc pobieznie by poznac i zlazic co ciekawsze miejsca jedynie,
Święta prawda. Coraz bardziej pociągają mnie Pogórza. Od dwóch lat staram się poznać Pogórze Przemyskie. Przecudna kraina jakże bogata w unikatową przyrodę i orginalną kulturę. Właśnie przygotowuję się do stworzenia bibliografii pogórzy. Masę książek, część przeczytałam ale niestety mogę powtórzyć zapewnym Grekiem: "wiem, że nic nie wiem".

PS.
Niestety, nie udało mi się, a raczej nam zrealizować tegorocznego programu szkoleń. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będziemy mogli na Ciebie liczyć. Najbardziej mi żal sztolni i jaskiń w Czarnorzecko-Strzyżowskim Parku Krajobrazowym.