Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Przewodnickie dywagacje

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Turystyka aktywna szansą czy zagrożeniem?

Jakie zagrożenia czekały na grupę w skansenie? Oczywiście mogli nie iść. Ich wybór ale pozostając poza skansenem byliby bez opieki przewodnika. Biuro nie ponosiłoby opdpowiedzialności za ewentualny wypadek. Mogli podpisać mi odpowiedni druczek. Grupa była skonfliktowana od kilku dni. Byłam drugim przewodnikiem specjalnie ściągniętym do obsługi tych ludzi. W takim przypadku obowiązje tylko Ch W D.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Grupa była skonfliktowana od kilku dni.
    Tym bardziej bym ich do niczego nie zmuszała.

Uprzejmie proszę o wyjaśnienie mądrzejszych ode mnie w sprawach prawnych (np. Kubę ):
    Czy jeśli dorosły człowiek chce się na terenie miasta odłączyć od grupy na około 2 godz. to czy musi w tych okolicznościach podpisywać odpowiedni druczek, czy wystarczy że głośno i wyraźnie w obecności innych dorosłych osób wyrazi taką wolę ustnie ?

Osobiście zawsze zezwalam na odłączenie się osoby dorosłej w mieście (po umówieniu się co do ponownego spotkania) i nie każę jej podpisywać żadnych druczków.

Ba, nawet w porozumieniu z nauczycielkami dawaliśmy dzieciom "czas wolny" na Krupówkach, ale program realizowaliśmy wspólnie.

Pozdrowienia

Basia

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Tym bardziej bym ich do niczego nie zmuszała.

Uprzejmie proszę o wyjaśnienie mądrzejszych ode mnie w sprawach prawnych (np. Kubę ):
    Czy jeśli dorosły człowiek chce się na terenie miasta odłączyć od grupy na około 2 godz. to czy musi w tych okolicznościach podpisywać odpowiedni druczek, czy wystarczy że głośno i wyraźnie w obecności innych dorosłych osób wyrazi taką wolę ustnie ?
    Dochodzi do wypadku. Jak udowodnisz, że wyraził taką zgodę?

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Dochodzi do wypadku. Jak udowodnisz, że wyraził taką zgodę?
    Mam świadków.

Ale ponieważ nie jestem biegła w prawie - to poczekam aż się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie.

Być może będę musiała zacząć brać te oświadczenia pisemne, choć osobiście uważałabym to za paranoję.

Pozdrowienia

Basia

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Mam świadków.

Ale ponieważ nie jestem biegła w prawie - to poczekam aż się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie.

Być może będę musiała zacząć brać te oświadczenia pisemne, choć osobiście uważałabym to za paranoję.

Pozdrowienia

Basia
    Bo to paranoja. Kilku nauczycieli skłamało i obciążyło goprowca tylko dlatego, że kobieta chciała odszkodowanie. Każdy z nas robi to co uważa za słuszne. Ja ubezpieczyłam się od OC i staram się przestrzegać prawa.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)