Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Rezerwat przyrody Sine Wiry

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Rezerwat przyrody Sine Wiry

trzeba bylo nie robic gladziutkiej drogi i tysiaca tabliczek informujacych ze tam sine wiry, tam ciekawie i tam trzeba jechac... jak sie to wszystko zrobilo to teraz sie nie trzeba dziwic ze jest jak jest, jest jakby na zyczenie.. i zadna kolejna tabliczka nic nie pomoze... jesli zwabiamy gdzies tabuny ludzi to nie dziwmy sie ze sraja, smieca, depcza, pluja i rzucaja pety- taki jest ciag przyczynowo skutkowy... nie pozostaje nic innego jak cieszyc sie bo gory sa przeciez dla wszystkich a im wiecej tych wszystkich tym lepiej!!

a w ramach promocji regionu - tam przy glownej drodze gdzie parkuja auta mozna postawic jakis kiosk z asortymentem wodnym- kolka do plywania , materace, okurary do nurkowania- a wszystko z napisem "sine wiry"- bedzie szlo jak woda!!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    trzeba bylo nie robic gladziutkiej drogi i tysiaca tabliczek informujacych ze tam sine wiry, tam ciekawie i tam trzeba jechac...

Dokładnie tak - popełniono błąd reklamując to miejsce.
    Zgadzam się też z Piotrem, że powinien być jasny, jednoznaczny regulamin przebywania w tym miejscu. Ale może już nie regulamin rezerwatu. Tylko pola biwakowego:D

Zresztą - kto chadza wzdłuż rzeczek bieszczadzkich, ten znajdzie takich miejsc więcej i Sine Wiry niechaj już zostaną jako klasyczny antyrezerwat. Tłum ma jakiś cel do zdobycia, tam zaspokaja swoją nieogarnioną potrzebę obcowania z mateczką naturą, a przy tym nie włazi do pozostałych fajnych miejsc.

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Nie znam sie za bardzo na regulacjach prawnych i dlatego poruszylem ten temat, gdyz chcialem sie dowiedziec jak to jest naprawde. Dla mnie wystarczy ta jedna tabliczka z napisem "Rezerwat Przyrody Sine Wiry" i wiem w jaki sposob mam sie zachowac, a jesli nie wiem - po prostu tego nie robie. Nie jestem za otabliczkowaniem kazdego zakatka w Bieszczadach, ale czy naprawde tak trudno troszke pomyslec i sie zastanowic co moze oznaczac napis Rezerwat Przyrody, Park Krajobrazowy czy Parka Narodowy. Czy naprawde nie wystarczy ta jedna tablica?

Ktos napisal, ze kolejne zdazenia sa ciagiem przyczynowo skutkowym. Ale bedzie fajowo, gdy wejde na Sine Wiry a tam kocyki, materace, rozesmiane dzieci, grlilek, piwko ... hihihi!

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Kelly Zobacz posta
    Ktos napisal, ze kolejne zdazenia sa ciagiem przyczynowo skutkowym. Ale bedzie fajowo, gdy wejde na Sine Wiry a tam kocyki, materace, rozesmiane dzieci, grlilek, piwko ... hihihi!
    I ja na jednym kocyku rozparty, przy dymiącej grylownicy, z piwkiem w ręku:D I z przeświadczeniem, że gdzie indziej nad tą rzeczką nie ma nikogo:D I z napisem na koszulce: Klub Gai :P

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    trzeba bylo nie robic gladziutkiej drogi i tysiaca tabliczek informujacych ze tam sine wiry, tam ciekawie i tam trzeba jechac... jak sie to wszystko zrobilo to teraz sie nie trzeba dziwic ze jest jak jest, jest jakby na zyczenie.. i zadna kolejna tabliczka nic nie pomoze... jesli zwabiamy gdzies tabuny ludzi to nie dziwmy sie ze sraja, smieca, depcza, pluja i rzucaja pety- taki jest ciag przyczynowo skutkowy... nie pozostaje nic innego jak cieszyc sie bo gory sa przeciez dla wszystkich a im wiecej tych wszystkich tym lepiej!!

a w ramach promocji regionu - tam przy glownej drodze gdzie parkuja auta mozna postawic jakis kiosk z asortymentem wodnym- kolka do plywania , materace, okurary do nurkowania- a wszystko z napisem "sine wiry"- bedzie szlo jak woda!!!
    Muszę zgodzic się z Bubą. Gładziutka droga, ziemia wzdłuż niej wystawiona na sprzedaż lub sprzedana, już pojawiają się granice działek za Terką, budowane są sztuczne wysepki na stawiku. Niedługo ma tam powstać ośrodek wypoczynkowy. Coś się kończy. Przez cały czas myślałam, że powstanie rezerwat krajobrazowo-leśny Przełom Solinki. Jest Spisówka, tam coraz więcej osób przystaje, a stamtąd kilka minut i już Sine Wiry. 3 km i Łopienka. Na szczęście droga przez Jaworzec jest mniej znana.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    . Na szczęście droga przez Jaworzec jest mniej znana.
    i bardziej dziurawa...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)