Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Po kiego diabła ... ?

Widok wątkowy

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Po kiego diabła ... ?

Trzask zamykanych drzwi samochodu to ostatni odgłos. Teraz już tylko cisza.
    Krótki dzień, zamknął swój żywot w tej grudniowej porze roku Pańskiego 2018. Wokół ciemność i cisza. Ciemność przerywana kilkoma lampami w centrum wsi.
    Plecak zarzucony, ale nie ruszam prosto do celu, nie to by było zbyt proste.
    Samochód porzuciłem w zaspie na warszawskim rondzie, jedynym takim w beskidzkiej krainie. Teraz kierunek do baru gdzie za ladą będzie stał Leszek.
    Przywitanie jak starych znajomych, a przecież , bywam tu rzadko, raz może dwa w roku.
    Od czasu pierwszego RIMBU-u wciąż mam to samo zamówienie : pierogi ruskie i lane piwo.
    W sali siedzi czwórka młodych klientów zabawiając się rozmową, dobrze jest.
    Wymiana wiadomości co słychać u tych i innych znajomych , minęła 19-sta więc czas w drogę.
    Zakładam plecak i ruszam białą drogą. Czołówka na szyi, ale nie włączam jej, aby nie psuć atmosfery nocy. Dziwnie się idzie pośród nocy tą pustą drogą.
    Zatrzymuję się co chwila , aby poczuć to miejsce w takiej chwili.
    Zakręty i podejścia znam na pamięć, koło starego cmentarza nie widać żadnych pozostawionych samochodów.
    Tu trzeba skręcić w starą drogę która doprowadzi mnie do tego schroniska. Dwadzieścia centów śniegu i żadnego śladu na nim, znaczy że ostatnio mało kto tędy chodzi.
    Pojawia się światełko na dachu budynku , dając znać że zbliżam się do celu.
    Potem przywitanie z psami i gospodarzami którzy wychodzą z zaplecza trochę zdziwieni moją osobą.
    Jestem już 8-mą osobą w tym miesiącu u nich - dowiadują się. No tak, po kiego diabła miałby się tam teraz zaganiać.
    Jako że jestem jedynym gościem, mam do dyspozycji całą sypialnię.
    Niech nikt nie pyta o sens.
    Ostatnio edytowane przez don Enrico ; 22-12-2018 o 21:16

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)