Sorry że dopiero teraz odpowiadam,ale może to i lepiej,jest dobra ilustracja do moich wątpliwości mianowicie wątek pt "Promocja Bieszczadów...".Jest umieszczony w "wypoczynku aktywnym" a przecież tak samo pasuje do "dyskusji o...".Takie wątki zapewne będą się mnożyć.To przykład,ale może się czepiam,pewnie się przyzwyczaję.Jednak nie czytam wszystkich działów i martwię się, że umknie mi jakaś ciekawa dyskusja w dziale którego nie przeglądam,a zrobiło się ich dużo.
PS Tak na marginesie: to forum było całkiem dobrze moderowane,czasem ktoś napisał obok tematu czy też nie na temat,ale dało się czytać z przyjemnością.Teraz widzę, że chyba chcesz zaprowadzić na forum kliniczny porządek.Operacja może się uda,ale uważaj żeby pacjent nie zszedł przy okazji
PS 2 Według mnie dużo lepszym pomysłem na reformę jest postulowana wcześniej przeze mnie zmiana FAQ-a,a przynajmniej poprawienie wyszukiwarki.Pisałeś że niby poprawiona ale polecam taki test: szukam wątku pt "Akcja Wisła",wpisuję taką frazę w polu "szukaj" i otrzymuję 156 wyników.I pojawia się szukany wątek...na 156 pozycji-ostatniej!!! Jeżeli to jest owo dobre (lepsze) działanie wyszukiwarki to ... nie do wiary.
Mimo wszystko powodzenia życzę.
Pozdrav
Spróbuj zaczynać czytanie forum od tej podstorny:
http://forum.bieszczady.info.pl/search.php?do=getnew
To zestawienie postów, które pojawiły się na forum od Twojej ostatniej wizyty.
Nie przeoczysz dzięki temu niczego, gdziekolwiek by się to nie pojawiło.
Tak się składa, że nie ja byłem motorem zmian. Nie chodzi też o kliniczny porządek. Mamy na celu uzyskanie większej czytelności rozrastającego się forum.
Wyszukiwarki nie jestem w stanie poprawić. Nie wiem jak.
Indeksuję jej bazę raz w tygodniu co powinno poprawiać jej wyniki ale jak sam zauważyłeś na niewiele się to zdaje.
FAQ mam nadzieję w niedługim czasie również zmieni swoją formę i treść.
"Krok po kroku".... :)
Pozdrawiam
Darek Magusiak
"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."
Adminie, jeśli to podforum angielskie ma działać, to wypada chyba przetłumaczyć na początek regulamin i wstawić w temacie "przyklejony". Ponieważ istniejących regulaminów jest więcej, to proszę o informację, który przetłumaczyć? A może dojdą jakieś nowelizacje treści? Sam z siebie dodasz jeszcze słowa kluczowe do wyszukawarek i chyba więcej nie trzeba.
JarekBartek
PS. A tak ogólnie patrząc, to niektóre podfora mają swoje odrębne regulaminy, niektóre nie mają wcale. Może prościej wkleić jeden krótki, wspólny regulamin dla wszystkich i nie wracać do tematu, bo nie o to tu chodzi.
Mam takie małe pytanko do Admina. Dużo ostatnio podróżuję po Polsce. Chetnie poznałbym paru forowiczów/paskudne słowo/ osobiście. Czy nie dałoby się tak ustawić Listy użytkowników, coby można ją uszeregować według miejscowości, z których pochodzą użytkownicy? Przecież nawet Pyrusy się nie znają. Może byłaby okazja poznać się w swoich miastach?
Pozdrawiam
bertrand236
Znajdowanie użytkowników po miastach jest proste. Wystarczy wejść na: Lista użytkowników > po prawej : Szukaj użytkowników > Zaawansowane wyszukiwanie > w polu Skąd podać miasto.
Pozdrawiam
P.S.
50 jubileuszowy post.
Ostatnio edytowane przez Floydd ; 15-12-2007 o 21:57 Powód: dopisek
po angielsku?? ja bym wolala po rosyjsku! moze odpisywac bym na razie nie mogla, ale chetnie bym poczytala! (chyba ze ktos mi doradzi gdzie mozna nabyc klawiature z cyrylica...)
moze by zajrzal na forum ktos kogo by mozna odwiedzic na uralu lub nad bajkalem![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Najprościej to skorzystać z gotowych - piszesz cyrylicą potem ctrl-c ctrl-v na forum i jest:
http://www.translit.ru
http://www.megapolis.org/klava.html
Луб зассац програмик которой замиени нащу клащиатуру на руцкой
Ale translit.ru jest chyba najlepszy.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)