Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Wjazd do sklepu

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Wjazd do sklepu

Cytat Zamieszczone przez ludwik Zobacz posta
    I to mi się podoba. Przy okazji podeślę Ci zdjęcie ...kozy, która podkradała piwo ogniskowym biesiadnikom: podbiegała z tyłu, przewracała butelkę
    i tyle ile zdążyła wypić zanim "dostała w rogi", tyle było jej.
    Pozdrawiam
    Nie słyszałam tej historii. Nie mów, że znałeś konia Ciombory. Długo myslałam, że to taka typowa bieszczadzka opowiastka. Kiedyś natrafiłam na artykuł w "Gazecie Bieszczadzkiej" opisujący perypetie koniska z właścicielem i leśniczym. Opowiedz proszę coś jeszcze. O ekipie włoskiej słyszałam coś niecoś. Mieliśmy wtedy takie zwariowane szkolenie na Otrycie. Włosi poszukiwali wilków w lesie, a wilki w tym czasie łaziły obok Chmiela i Zatwarnicy. Z tego copamiętam nawet poczęstowały się cielakiem lub kozą. O ile nie pomyliły mi się ekipy filmowe.

Bieszczadnik Awatar ludwik
    Na forum od
    12.2007
    Rodem z
    Opole

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Nie słyszałam tej historii. Nie mów, że znałeś konia Ciombory. Długo myslałam, że to taka typowa bieszczadzka opowiastka. Kiedyś natrafiłam na artykuł w "Gazecie Bieszczadzkiej" opisujący perypetie koniska z właścicielem i leśniczym. Opowiedz proszę coś jeszcze. O ekipie włoskiej słyszałam coś niecoś. Mieliśmy wtedy takie zwariowane szkolenie na Otrycie. Włosi poszukiwali wilków w lesie, a wilki w tym czasie łaziły obok Chmiela i Zatwarnicy. Z tego co pamiętam nawet poczęstowały się cielakiem lub kozą. O ile nie pomyliły mi się ekipy filmowe.
    Słowo daję, o Tym koniu-nie słyszałem, ale dzięki za "wejście". Z tą kozą-serio,ona miała 7zmysł i wiedziała kiedy zaatakować butelkę, ale nikt by nie uwierzył, jak to robiła. Włosi? NAPRAWDĘ! RAI Uno - dojechałem do S.Rz. przecierając dwa ślady przed jakimś busem na włoskich rejestracjach. To było to. Dziś, jak się uda, dołączę fotki z NIMI,(skanowałem dzisiaj! u kolegi,); sprawdzę dokładnie kiedy to było (odwoziłem 2 kumpli do JURY przeglądu teatralnego w Sanoku, stąd mogę ustalić datę dokładnie).
    Kurcze, fajnie, że zaskoczyłaś temat; Historie? Trochę się boję, są zbyt ostre i musiałbym (na poparcie) cytować znane urzędowo nazwiska (kumple) pracowników etatowych BPN. Powiem tyle: kocham Wolfy, znam je,znam dr-a i jego zaprzeszłe wychowywanie podhalanów (fuj! szanujący się góral dupnął by mu ze dwa razy)itd. Z drugiej strony: jestem nowy na tym for., ale śledzę od dawna i dlatego tu wszedłem. Sorry, męczy mnie typ
    bieszczadzkiego agenta w stylu ZZ.Top. Dla równowagi, jeśli się uda, podeślę nie mniej zacne wizerunki. Byłem dumny, kiedy mogłem usiąść z Nimi do zdjęcia. Są mniej medialni, ale z-ście prawdziwi i naprawdę mają coś do powiedzenia.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Parnićku, my jsme s Tebou,
    neopustime Te,
    nikdy Te nezradime,
    bo my Ti verime!

Na forum od
    12.2007
    Rodem z
    Opole

Uff...udało się. Są fotki. Ten wystraszony nocą na hucułku - to ja. Właśnie przywiozłem piwo na ognisko. To było 8 lat temu. Natomiast trzej królowie, to Rai Uno i moja skromna osoba, częstująca ich póżniej gorzołecką, w tajemnicy przed dr-em (nie mylić z lekarzem). Jakie 4 lata temu, może pięć. Obiecałem - sprawdzę dokładnie. Ale jak już sprawdzę, to trochę dowalę tematu. Trzymaj się, póki co.
    neopustime Te,
    nikdy Te nezradime,
    bo my Ti verime!

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez ludwik Zobacz posta
    Uff...udało się. Są fotki. Ten wystraszony nocą na hucułku - to ja. Właśnie przywiozłem piwo na ognisko. To było 8 lat temu. Natomiast trzej królowie, to Rai Uno i moja skromna osoba, częstująca ich póżniej gorzołecką, w tajemnicy przed dr-em (nie mylić z lekarzem). Jakie 4 lata temu, może pięć. Obiecałem - sprawdzę dokładnie. Ale jak już sprawdzę, to trochę dowalę tematu. Trzymaj się, póki co.
    Tak mnie zaciekawiła ta Twoja opowieść o Zatwarnicy, że zapomiałam powiedzieć: witaj na forum. Co za wejście.
    Dzięki ale niespodzianka. Nareszcie "autentyczne" zdjęcia z Bieszczadów.Tak właśnie wyglądają "nasi" bez tej pozy bieszczadnicko-zakapioraskiej, bez stwarzania iluzji "życia w Bieszczadzie".
    Trzymam za słowo i czekam na zdjęcia. Mam nadzieję, że sportretowani Panie i Panowie nie będą mieli za złe "publikacji". Jakby co to służę ukraińską 52 %mediacją przy najblizszym spotkaniu.

Na forum od
    12.2007
    Rodem z
    Opole

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Tak mnie zaciekawiła ta Twoja opowieść o Zatwarnicy, że zapomiałam powiedzieć: witaj na forum. Co za wejście.
    Dzięki ale niespodzianka. Nareszcie "autentyczne" zdjęcia z Bieszczadów.Tak właśnie wyglądają "nasi" bez tej pozy bieszczadnicko-zakapioraskiej, bez stwarzania iluzji "życia w Bieszczadzie".
    Trzymam za słowo i czekam na zdjęcia. Mam nadzieję, że sportretowani Panie i Panowie nie będą mieli za złe "publikacji". Jakby co to służę ukraińską 52 %mediacją przy najblizszym spotkaniu.
    Już Cię lubię. Obawiałem się gradu ze strony "skórzanych bieszczadników" (z pełnym szacunkiem, jak zawsze).
    A za publikacje - Oni -absolutnie. Są normalni, i naprawdę w porządku.
    Póżniej coś Ci jeszcze skrobnę, chciałaś fajne historie - aż mnie świerzbi, żeby coś wrzucić, ale póżniej, Pozdrawiam
    Ludwik
    neopustime Te,
    nikdy Te nezradime,
    bo my Ti verime!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)