Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
Kolejna inicjatywa wprowadzenia czegoś na kształt regulaminu forum, lub choćby jednego jego paragrafu.
Dla mnie sprawa jest jasna jak w zeszłym roku zgraja "strażników etyki tego forum" naskoczyła na mnie za wejście na Moczarne. Wystarczy poczytać to forum nieco i już wiadomo co wolno a czego nie, jakie słowa są dozwolone a jakie nie itd. Z czasem też można zauważyć znikanie wątków, co wedle mnie jest skrajnie naganne żeby w XXI wieku cenzurować forum internetowe- ale jak widzisz Lucyno obyło się to bez omawiania tego co wolno i tego czego nie wolno. Najdłuższy wątek Jabola teraz nawet w formie zamkniętej byłby świetną lekturą do czytania i wspominania czasów "przed stonką".

Nawet jeśli powstanie taki dodatkowy regulamin forum, zawsze będą niepokorne młode dusze co na chwilę (pisania) o nim zapomną... (no choćby kwestia Bieszczadzkich Zagadek, bo kto mi broni trzasnąć fotę np numeru słupka granicznego, albo czegoś... i zgadujcie gdzie to jest) Tak więc sprawa z punktu wyjścia chybiona.
Ad.1 Znam forum, które było niemoderowane. Bardzo długo miałam zdanie podobne do Twojego. Niestety, zmuszono mnie do zmiany zapatrywań.Po bewzględnym ataku na mnie tamto forum padło. Zaatakowali mnie Modzi i userzy. Już na tym forum widać zagrywki personalne. Gdyby nie interwencja Modów doszłoby do jatki. Weż pod uwagę jedno. Zawiść, zazdrość, złe emocje zaczynają się wylewać i tu. Do niedawna to ja i Michał byliśmy najbardziej agresywni i złośliwi. Teraz to się zmienia. Coraz więcej jest p... o d... M... i to w wątkach merytorycznych.
Ad.2. Przed pojawieniem się stonki były tu inne obyczaje. To se ne vrati.
Ad.3. W zagadkach wszystko jest dozwolone. Ile osób na forum ma dostateczną wiedzę aby w tym uczestniczyć. Ja często wymiękam. Przeważnie wiem, że wiem ale nie wiem.