Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82

Wątek: Nowe szlaki turystyczne w Bieszczadach

Widok wątkowy

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Nowe szlaki turystyczne w Bieszczadach

Cytat Zamieszczone przez Marcin Zobacz posta
    Po tych szkoleniach (prowadzonych wiadomo przez kogo) każda wioska ma aspiracje do takiego ekomuzeum a ja straciłem rachubę.., ostatnio naliczyłem kilkanaście, ale szybko zbliża się do następnych dziesiątek...
    Marcin ale mnożysz w myślach. Z tego co orientuję się byłeś na jednym szkoleniu w Willi Stasia coś z dwa lata temu. W ubiegłym roku odbył się cykl szkoleń organizowanych przez wiadomo kogo czyli Fundację Bieszczadzką. Byłam tylko na pierwszym, potem nie miałam czasu, a następnie Koledzy przestali mnie zapraszać. (Panie i Panowie pomyślecie o mojej obecności na następnych,przyrzekam będę grzeczna i nie opuszsczę ani jednego, nawet jestem w stanie obiecać, że stanę się milcząca i nie trzeba mi będzie zakladać knebla przygotowanego przez dr Śmietanę)
    W Bieszczadach jest pięć ekomuzeuów, które naprawdę polecam:
    "Trzy kultury" w Lutowiskach, "Hoła" w okolicach Dźwiniacza i Łodyny, "W krainie bobrów" w Kotlinie Uherczańskiej", "Zielony cień" im Marii Czerkawskiej w Rudence, Hoszów-Jałowe.
    Prawie ukończone jest w "Krainie Bojków" na Dwerniku-Kamieniu w okolicy Zsatwarnicy. Być może powstaną jeszcze w: Polanie, Łukowem, Bandrowie, okolice Nowosiółek i Żernicy.
    Więcej możecie poczytać na
    www.fundacja.bieszczady.pl
    Acha niedługo dwaj nasi forumowi Koledzy czyli Sitko i Szarek wydadzą przewodnik po ekumuzeum (Grzesiu pamiętasz o mnie), a właściciel gospodarstwa "U Filka" nie dość, że wytyczył znakomite ekomuzeum, napisał przewodnik to jeszcze nas zaprosił w odwiedziny.
    Misieg i VM, a może za dwa tygodnie tam wybralibyśmy się korzystając z zaproszenia.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-01-2009 o 08:45

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)