Marcin ale mnożysz w myślach. Z tego co orientuję się byłeś na jednym szkoleniu w Willi Stasia coś z dwa lata temu. W ubiegłym roku odbył się cykl szkoleń organizowanych przez wiadomo kogo czyli Fundację Bieszczadzką. Byłam tylko na pierwszym, potem nie miałam czasu, a następnie Koledzy przestali mnie zapraszać. (Panie i Panowie pomyślecie o mojej obecności na następnych,przyrzekam będę grzeczna i nie opuszsczę ani jednego, nawet jestem w stanie obiecać, że stanę się milcząca i nie trzeba mi będzie zakladać knebla przygotowanego przez dr Śmietanę)
W Bieszczadach jest pięć ekomuzeuów, które naprawdę polecam:
"Trzy kultury" w Lutowiskach, "Hoła" w okolicach Dźwiniacza i Łodyny, "W krainie bobrów" w Kotlinie Uherczańskiej", "Zielony cień" im Marii Czerkawskiej w Rudence, Hoszów-Jałowe.
Prawie ukończone jest w "Krainie Bojków" na Dwerniku-Kamieniu w okolicy Zsatwarnicy. Być może powstaną jeszcze w: Polanie, Łukowem, Bandrowie, okolice Nowosiółek i Żernicy.
Więcej możecie poczytać na
www.fundacja.bieszczady.pl
Acha niedługo dwaj nasi forumowi Koledzy czyli Sitko i Szarek wydadzą przewodnik po ekumuzeum (Grzesiu pamiętasz o mnie), a właściciel gospodarstwa "U Filka" nie dość, że wytyczył znakomite ekomuzeum, napisał przewodnik to jeszcze nas zaprosił w odwiedziny.
Misieg i VM, a może za dwa tygodnie tam wybralibyśmy się korzystając z zaproszenia.

Odpowiedz z cytatem