Każdy kij ma dwa końce. Łaziki i tak będą omijać szlaki bo są łazikami. Osobna sprawa że Caryńska Tarnica i im podobne są nieco zbyt bardzo oblegane. Są szlaki inne, też piękne, i też widokowe- a puste. Tu pytanie dla np Lucyny:
- jak to wygląda z organizacją wycieczek? Czy mówisz, to zabiorę was tu tam i jeszcze owam- bo jest fajno i kolorowo, czy np stonka sama mówi: my chcemy na Caryńską. Pytam bo turyści indywidualni predzej czy później zejdą z topowych szlaków, reszta turystyki to wycieczki zorganizowane.
Co nie zmienia faktu że nie powinien powstać szlak dookoła kraju. Tak żeby jak kto chce mógł go obejść. Powinna być taka możliwość. Są ludzie których rodziny walczyły tu czy tam, są zapaleńcy i cała masa innych dziwaków. Mnie np korci co by przejść z Rozsypańca na Rawkę. I nie mogę, bo zobaczę to co zobaczyłem na odcinku Przeł Użok- Rozsypaniec. A co widziałem to nie powiem na forum.
Każdy powinien mieć możliwość zobaczenia gdzie jest bardziej Polakiem a gdzie bardziej Europejczykiem, w każdym centymetrze granic naszego kraju.

Odpowiedz z cytatem