Czy są planowane jakieś nowe szlaki turystyczne w Bieszczadach??
Jakie Waszym zdaniem szlaki powinny powstać, jakieś propozycje?
Czy są planowane jakieś nowe szlaki turystyczne w Bieszczadach??
Jakie Waszym zdaniem szlaki powinny powstać, jakieś propozycje?
Moim zdaniem należy przeczyścić te które pozarastały a zostały zrobione za pieniądze z różnych projektów.
Ilu z Was przeszło wszystkimi szlakami w Bieszczadzie? Nie mylić z BPN. Jeżeli niewielu, to po co wytyczać nowe. Wszak są jeszcze te "nieprzechodzone". Jeżeli tak, to każda z tych osób potrafi znaleźć "swoje ścieżki lub bezdroża". Niech zostanie to, co juz jest wytyczone.
Pozdrawiam
bertrand236
..a dla mnie to mogłyby wszystkie pozarastać i żadnych nowych bo się zrobi jak na łazienkowskiej...
... a dla nas mieszkańców jakieś śworne gacie i lniane koszule przewiązane parcianym sznurkiem macie ?
I koniecznie ławeczka przed domem i kot i pies pod nogami leżące i bociek lecący... poprostu Chełmoński. I kura grzebiąca jedną nogą w oborniku i maciejki za płotem .Płot koniecznie kładący się w stronę drogi (polnej a jakże , no może kocie łby) i n....e (kupa czyli) na drodze coby turysta zbłądzony( no bo kto wtedy będzie przyjeżdżal w Bieszczady) wdepłnąwszy mógł poczuć sól ziemi Czarnej.
Święta prawda. Dokładnie nie pamiętam ale wydaje mi się, że na Podkarpaciu wytycono ponad 200 ścieżek spacerowych, dydaktycznych. Nie liczę oczywiście szlaków oznakowanych przez PTTK.
W Twojej okolicy znajdują się chyba 3 ścieżki wytyczone przez "nafciarzy", pod kątem bywalców ośrodka Perła w Czarnej i 1 przez zrobiona dzieciaki o ile dobrze pamiętam. Coraz częściej mówi się aby teren pokopalniany przekształcić w ekomuzeum. Pomysł z ekomuzeum bardzo mi się podoba, jest dużo sprzętu wykorzystywanego niegdyś przy wydobyciu ropy naftowej. Idea ekomuzeum zakłada "wprzęgnięcie" w obsługę ludność miejscową więc ten zakreśony przez Ciebie obraz ma szanse urzeczywistnić się.
W okolicy Czarnej brakuje szlaku ale PTTK-owskiego. Piękna kraina lipnicka aż prosi się aby ją odwiedzić. Podobnie okolice Bandrowa.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki