Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 148

Wątek: Promocja Bieszczadów...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Promocja Bieszczadów...

Jeżeli masz jakieś podejrzenia złamania prawa przez Tą Firmę to zgłoś to chociażby do Policji ,nawet anonimowo.
    Wystarczą podejrzenia powiadasz.

My tutaj nie jesteśmy w stanie stwierdzić ,czy tak było.
    Hmm, no pewnie tak, bo jakim dowód trza by zamieścić? Oświadczenie firmy mało, zdjęcie też nie wystarcza....

Ślepi nie jestesmy,
    Czyli jednak mamy podejrzenia? Więc może anonim?

też nie mamy narzędzi do tego aby sprawdzić czy jest to chwyt marketingowy czy nie
    Dlatego pozostają nam domysły, przynajmniej do momentu wydania oświadczenia przez firmę, BdPN, ewentualnie kiedyś sąd.....co jest zresztą domeną forumowych wypowiedzi, czyż nie?

Zwłaszcza w przededniu Świąt Bożego Narodzenie cokolwiek to znaczy.
    No właśnie, co to znaczy?

Czytaj ze zrozumieniem
    No własnie. Kelly wyraźnie oburzył się na wieść o podbojach Połoniny, czyli zaś wątpliwości co do lokalizacji nie miał, a mnie sie to natychmiast skojarzyło z wątpliwościami niektórych forumowiczów, stąd mój post z dodatkiem "" - może mało czytelny, więc wyjaśniam: to taki żart

A na poważnie

Czy ja mam wątpliwości co do lokalizacji, czy nie - moje prawo, tak jak i moje prawo wypowiadac sie niepochlebnie o tej firmie, choćby rozjeżdżała drogi tylko poza parkiem narodowym. Nie muszę być fanem jazdy jeepami po lesie z użyciem siekier.

Jesli jak wół w regulaminie parku stoi zakaz latania lotniami, paralotniami i spadolotniami, czy czym tam jeszcze, a tu legalnie działająca firma zamieszcza na swej stronie zdjęcia z w/w sprzętem na w/w terenie, to chyba jest to dla mnie jest jednoznaczne (dla mnie - mam chyba prawo do wyrażania swych podejrzeń, wątpliwości?).

Dawno temu napisałem, że albo rżną głupa, albo zgodę parku na ten jarmark dostali.

Bez względu na to, jak było naprawdę, niech spieprzają na drzewo i dalej udają mistrzów survivalu wożąc w swoim klastrowym aucie korporacyjnych klientów, którzy jeno po to w Bieszczady przyjeżdżają, co by adrenalinę poczuć rżnąc kloca i na ryczących motorach poczuć wiatr we włosach, a dzionek ochlejstwem kończąc...

Pozdrawiam:)

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Moze kiedys dowiemy sie jak to jest naprawde z ta promocja Bieszczad przez organizacje o ktorej sie tak tu rozpisujemy a narazie - Zycze Wszystkim Wesołych Świat.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    Jesli jak wół w regulaminie parku stoi zakaz latania lotniami, paralotniami i spadolotniami, czy czym tam jeszcze, a tu legalnie działająca firma zamieszcza na swej stronie zdjęcia z w/w sprzętem na w/w terenie, to chyba jest to dla mnie jest jednoznaczne (dla mnie - mam chyba prawo do wyrażania swych podejrzeń, wątpliwości?).
    to wydrukuj fotkę opisz co i jak i do CBA tylko się podpisz, bo żadne anonimy nie wchodzą w rachubę.
    Zamiast kłapać dziobem po próżnicy-zgłoś to gdzie trzeba jeśli Cię to boli-proste?
    aaaa i WESOŁYCH i SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!!
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Zamiast kłapać dziobem po próżnicy-zgłoś to gdzie trzeba jeśli Cię to boli-proste?
    Wskaż mi wątki z których coś wynikało poza kłapaniem, jak to nazywasz, dziobem.

Temu chyba forum służy? Wypowiedziom, dyskusji, a nie oświadczeniom o poczynionych krokach prawnych

Kłapanie na razie mi wystarcza, aby mój ból ukoić

Jesli Ciebie tak to boli, nie czytaj.

Wesołych Świąt:) fiorumowiczom, a krainieryczącychmotorów awarii wszystkich silników

Na forum od
    09.2006

Kłapanie na razie mi wystarcza, aby mój ból ukoić
    mało widzę Ci do szczęścia potrzeba.
    Zwłaszcza, że od próżnej gadaniny nic się nie zmieni, ale co tam
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    mało widzę Ci do szczęścia potrzeba.
    Zwłaszcza, że od próżnej gadaniny nic się nie zmieni, ale co tam
    A bo nie wierzę, by cokolwiek można tu zmienić. Co krainaryczących motorów przerzuci się na bryczki?

Tego nie zrobią choćby gadanina była niepróżna.

Więc po co nerwy szarpać?

Co do szczęścia, to mając małe wymagania łatwiej być szczęśliwym.

OT się wielki robi Orsini, zaraz będą ciachać, więc pozwól mi "po próżnicy" psioczyć na pochybel krainieryczącychmotorów, zawsze to lepsze niż
    nic-nie-robienie, by nie wspomnieć o uciszaniu "szczekania" takowego, co by mogło być odebrane jako obrona w/w klasterowej komórki.

Pozdrawiam serdecznie

Na forum od
    09.2006

A bo nie wierzę, by cokolwiek można tu zmienić. Co krainaryczących motorów przerzuci się na bryczki?
    oczywiście,że się nie przerzuci na bryczki, ale i chyba nie o to chodzi, żeby w ogóle im tego zabraniać???a tylko o to, żeby nie wjeżdżali tam gdzie nie mogą-a to już się da zrobić.
    O ile komuś oni tak naprawdę przeszkadzają, bo jak na razie to ja tu widzę czysty marketing. Nie ważne JAK ważne aby gadali, zawsze się może ktoś chętny znajdzie.
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

o to, żeby nie wjeżdżali tam gdzie nie mogą
    a ja tam bym wolał, żeby w ogóle nie jeździli....zwierzyna granic parku nie uznaje, płoszyć ją można wszędzie.

Gdyby sie ograniczali jeszcze do często uczęszczanych dróg, zamiast z rykiem motorów, z powiewem bieszczadzkiej przygody "nieznane odkrywać".

No ale cóż, każdy kocha Bieszczady na swój sposób.

Co do marketingu, to krainaryczącychmotorów nie jest Dodą, na ich lep złapią sie jeno ci, co takiej przygody pragną, nic im nie da "taka kampania"

Poza zwiększoną liczbą życzeń rychłego bankructwa

Na forum od
    09.2006

a ja tam bym wolał, żeby w ogóle nie jeździli....zwierzyna granic parku nie uznaje, płoszyć ją można wszędzie.
    ahhh, to są pobożne życzenia;-)
    jest prawo takie a nie inne i należy je przestrzegać, albo starać się je zmienić. Ale nie zmieni się prawa marudząc.
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    ahhh, to są pobożne życzenia;-)
    jest prawo takie a nie inne i należy je przestrzegać, albo starać się je zmienić. Ale nie zmieni się prawa marudząc.

Już pisałam o tym w tym wątku, ale jeszcze raz powtórzę.
    Prawo zabrania nie tylko jeżdżenia po Parku Narodowym ale w ogóle jeżdżenia pojazdami motorowymi po lasach.
    Mówi o tym Ustawa o lasach. (Dz.U. Nr 45 poz. 435 z roku 2005, konkretnie art. 29 jakby komuś się chciało poszukać)

W szczególnym przypadku nadleśnictwo może wydać zezwolenie na przejazd pojazdu motorowego.
    Czy taki przypadek miał miejsce w opisywanej sytuacji - śmiem wątpić, ale za rękę ich nie złapałam, dlatego nic nikomu nie będę zgłaszać.

Ale za każdym razem, kiedy spotkam w obojętnie jakich górach (nie koniecznie na terenie P.N. ale w ogóle w lesie) facetów na ryczących motorach - na pewno zadzwonię na policję.

Ja myślę, że główny pożytek z tego wątku, jest taki, że uświadamia czytającym, ze jeżdżenie na quadach, motorach i innych tego typu ryczących pojazdach jest w lasach nielegalny.

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)