Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
Gdyby nie mieli przyzwolenia bali by się takie cóś zamieszczać.
ktoś w BdPN spie...ł sprawę i już.
Ja też bym bardzo chętnie przeczytała tutaj, konkretnie na tym forum wyjaśnienie ze strony BdPN. Skoro czytają forum - czemu się nie odezwą ?

Trochę lepiej znam sprawę z Gorców - tam Park nie wydaje żadnych zezwoleń na rajdy skuterami po terenie parku.
Niestety zakazy nie są przestrzegane, zawsze sie znajdzie grupa, która podjedzie skuterami pod schronisko na Turbaczu.

Jednak to jest zwyczajnie nielegalne. Ostatnio turyści (w tym nasi koledzy) zaczęli w każdym przypadku spotkania w górach motocyklistów lub "skuterowców" dzwonić na policję - i to jest w pewnym stopniu skuteczne. Policja poczuła, ze jest pod społeczną presją i zaczęła gonić tych co wjeżdżają do lasu na motorach lub skuterach bez zezwoleń.
Oczywiście skuteczność policji jak na razie jest nędzna, ale to jest moim zdaniem początek - po prostu czuje się, że nie ma "społecznego przyzwolenia" na tego typu praktyki.

Ja mam taki pomysł - jeśli spotka się w górach w miejscu niedozwolonym gromadą "skuterowców" - za każdym razem telefon na 112 z informacją, że się taką grupę spotkało. Jeśli policja dostanie takich telefonów kilkanaście dziennie - może w końcu zareaguje, a z kolei organizatorzy takich "rajdów" niech się przed policją tłumaczą.
Jak będą mieć zezwolenie - OK - nic im nie można zrobić, ale wtedy przed swoją władzą niech się tłumaczą parkowcy.

Pozdrowienia

Basia