No prosze prosze. Niezla zabawe sobie chlopcy urzadzili na Wetlinskiej. I to tak legalnie? Ostatnio poruszalem watek "czy mozna w Rezerwacie Przyrody Sine Wiry sie kapac?" a tu widze, ze skuterami mozna sie wozic po BdPN!!!

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
Zastanawia mnie jedno. Gdyby byli na połoninach, nielegalnie zorganizowali imprezę to daliby to do internetu, na swoją oficjalną stronę. Nie chce mi się w to wierzyć. Czy sądzisz, że w biurze pracują idioci?
Na pytanie czy w biurze pracuja idioci jest tylko jedna odpowiedz - Tak! W tym biurze napewno pracuja idioci! Ale co z dyrekcja BdPN, czy tam rowniez pracuja idioci???
Czemu pozwala sie na takie zachowania w Parku Narodowym? Przeciez regulamin jasno okresla co mozna a czego nie, m.in.:
- Zakłócanie ciszy,
- Zaśmiecanie terenu, zanieczyszczanie wód powietrza i gleby,
- Poruszanie się pojazdami mechanicznymi po drogach wewnętrznych Parku, za wyjątkiem tych prowadzących do osiedli mieszkalnych, campingów i pól namiotowych,
Czy sa odstepstwa od tych zasad? Napewno musza byc, m.in. dla GOPR-u, lecz w tej kwestii nie ma zadnych watpliwosci, ze dla ratowanie zycia i zdrowia ludzi GOPR musi uzywac pojazdow mechanicznych na terenie Parku. A w tym przypadku nie widze zadnej zasadnosci wyrazania zgody na tego typu zabawy. No chyba ze sie myle, to mnie poprawcie.

Cytat ze strony http://www.krainawilka.pl/wiadomosci_turysty/art19.html

"Kto choć raz dosiadł tej piekielnej maszyny ten wie czym to pachnie. Przyspieszenie bliskie Formule 1, nieograniczona przestrzeń aż po horyzont, niezapomniane wrażenia".

Ciekawe czy przyspieszajac w taki sposob jak w F 1 jest sie w stanie zauwazyc turyste na szlaku? Hihi.