Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: W sprawie nowego regulaminu forum

Mieszany widok

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: W sprawie nowego regulaminu forum

pipa vel Michał nie umiesz się zalogować ze swojego kompa poprostu zmieniając IP?;-)to banalnie proste-nawet ja to potrafię;-)
    a w temacie: może jakiś dział jakiś hyde park czy cuś gdzie będzie można pisać nie na temat i nie bać się (???załóżmy, że ktoś kto nie umie tej sztuczki z początku mojego postu może się bać;-) ) bana, ostrzeżeń i innych?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    pipa vel Michał nie umiesz się zalogować ze swojego kompa poprostu zmieniając IP?;-)to banalnie proste-nawet ja to potrafię;-)
    a w temacie: może jakiś dział jakiś hyde park czy cuś gdzie będzie można pisać nie na temat i nie bać się (???załóżmy, że ktoś kto nie umie tej sztuczki z początku mojego postu może się bać;-) ) bana, ostrzeżeń i innych?
    Sądzisz, że admin albo modzi to barany?
    Ban jest na loga.

Spadam, nie zamierzam nadużywać cierpliwości admina.
    Ban to ban i przyjmuję z pokorą wyrok.

Pa

Michał

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Po pierwsze - mi się nie podoba ten sposób oszukiwania (bo i po co ? - tygodnia bez forum nie można wytrzymać ?) - i wydaje mi się że za to można by dostać poważniejszego bana.

Po drugie - nie zawsze się da - ja np. piszę z sieci, która "na zewnątrz" ma stały numer IP.
    A poza tym chyba blokuje się nie IP a użytkownika. W każdym razie tak byłoby słuszniejsze.
    Wolę nie testować.

Hyde Park - przecież istnieje - właśnie tu piszemy (Inne tematy).

Natomiast mam uwagę taką - że tematy bardzo często (i to na wszelkich forach) dryfują w kierunku OT.
    Choćby aktualny temat "Nowe szlaki w Bieszczadach" - zaczęło się od nowych szlaków a poszło w kierunku opisów własnych przeżyć w rejonie Matragony i Hyrlatej - i nadal jest to temat ciekawy i wartościowy (oczywiście IMHO, może ktoś inny ma inne zdanie).

Wcale nie uważam OT za coś złego, dopóki faktycznie tematy nie zamieniają się w personalne przepychanki.

Wręcz przeciwnie - czasem najciekawsze bywają wątki OT.

Moderator będzie musiał być bardzo czujny żeby nie "przedobrzyć".

Pozdrowienia

Basia

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Po drugie - nie zawsze się da - ja np. piszę z sieci, która "na zewnątrz" ma stały numer IP.
    o ile się założysz,że się DA;-)))))
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Wcale nie uważam OT za coś złego, dopóki faktycznie tematy nie zamieniają się w personalne przepychanki.

Wręcz przeciwnie - czasem najciekawsze bywają wątki OT.

Moderator będzie musiał być bardzo czujny żeby nie "przedobrzyć".
    O ile wiem, żaden z modów nie jest przewrażliwiony. Sporadyczne i subtelne offtopowe komentarze nie skutkują wysyłaniem bandy siepaczy, którzy nad ranem wyłamują drzwi do domu niepokornego usera Jasne, jest i zawsze będzie problem z oceną, czy - mówiąc kolokwialnie - pała została już przegięta czy jeszcze nie. Ale - przez analogię - gdyby w świecie realnym dało się sprecyzować i skodyfikować wszystkie potencjalne wykroczenia, wystarczyłyby same kodeksy i policjanci, ale stwierdzaniem winy zajmują się jednak niezawisłe sądy. My raczej nie mamy na to czasu, nawet na sądy 24-godzinne. Pozdrawiam

Ale czego konkretnie się boisz? Że ktoś nie pozwoli, żeby tu bluzgać, obrażać czy rozbijać sensowne dyskusje? I czego ci brakuje? Może szukasz w złym miejscu? To jest forum tematyczne, profilowane - ludzie wchodzą tu, by dowiedzieć się czegoś sensownego i podyskutować, jeśli mają coś do powiedzenia.

Tworzenie atmosfery strachu, szukanie kruczków, by obejść zakazy, oburzenie z powodu rzekomo restrykcyjnej cenzury - to po prostu piaskownica...

I jeszcze jedna ważna rzecz, o której Adminowi pewnie nie wypada wspominać (doceniam, że do tej pory nie użył tego argumentu, choć mógł to zrobić z czystym sumieniem). To jest prywatny portal i prywatne forum. Ktoś płaci i poświęca czas, żebyśmy mogli się tu spotykać. Jego dobre prawo, żeby zapraszać tu gości i jednocześnie wyznaczać zasady wizyty. Że "odpłacamy" generując ruch na stronie, dzięki czemu właściciel może zarabiać na reklamodawcach? No proszę, to tak jak w dobrej knajpie - goście też zostawiają tam pieniądze i dają restauratorowi zarabiać na chleb. Ale niech spróbują się awanturować, obrażać innych albo pluć na podłogę...

Przepraszam, mam wrażenie, że piszę straszne komunały

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

a w temacie: może jakiś dział jakiś hyde park czy cuś gdzie będzie można pisać nie na temat i nie bać się
    To chyba nie jest dobry pomysł. Myślę, że Forum straciłoby zupełnie swój charakter uruchamiając miejsce niemoderowane, które na pewno z czasem zamieni się w faktyczny „kibel” gdzie można obrzucać się błotem, epitetami, emanujące agresją itd. Jeśli znacie forum 321góry i TOI TOI (a wielu tu zna), to wiecie o czym mówię.
    Pozdrawiam
    Przemek

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Spokojnie. Te "obostrzenia" to żadna nowość. Działają na forum już od kilku miesięcy.
    Teraz je opisaliśmy.
    Nie jest rzecz w tym by Michała prosić o to by przestał. Rzecz w tym by ON wiedział, że jeśli zrobi to co zrobił to są narzędzia, które mogą go wyeliminować z forum.
    Jak w życiu.

Forum się rozrasta. Trzeba zacząć nad tym wszystkim jakoś panować by forum było forum.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Chcę powiedzieć, że to forum świetnie wykrywa także podwójne tożsamości.
    Banuję narazie tylko nick główny - nie banuję adresu IP (uznaję, że póki co jest to wystarczająca kara).
    Nic nie szkodzi na przeszkodzie by to zmienić.

Komputer nie składa się tylko z adresu IP i nie tylko on Cię identyfikuje jednoznacznie w sieci.

o ile się założysz,że się DA;-)))))
    To co przyjmujesz zakład?
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

lucyna
    Guest

Ja w kwestii formalnej. Czy przeszłam już na 10 dniowy zasłużony odpoczynek i za razem do historii czy jeszcze nie.
    Robiąc rachunek sumienia wyszło mi, że mam 8 punktów karnych:
    - nie kamić trolla, troll niekarmiony zdycha=atak presonalny na innego usera 5 punktów,
    - niewłaściwy język lub wulgarny (nie zacytuję) 1 punkt karny
    - wypowiedzi nie na temat 2 punkty karne .

Łącznie wyszło mi 8 punktów karnych. Przy 7 jest się odłączonym od foruma.
    Wbrew pozorom sprawa nie jest błaha. Chodzi o pierwszeństwo. Czy Michał jako pierwszy dostąpił zaszczytu odcięcia czy ja?

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    J
    Robiąc rachunek sumienia wyszło mi, że mam 8 punktów karnych:
    Masz tyle ile jest zapisane w profilu:
    http://forum.bieszczady.info.pl/member.php?u=845
    Liczenie zostaw automatowi. Ile i za co: regulamin pkt.15
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)