Witam
Gdzie mozna sie kimnąć tak żeby było blisko nad Krywe , Tworylne.
Czy schronisko na Hulskim jest czynne zimą.
Witam
Gdzie mozna sie kimnąć tak żeby było blisko nad Krywe , Tworylne.
Czy schronisko na Hulskim jest czynne zimą.
Na Hulskiem nie ma schroniska. Mieszka samotnie Piotr i nie należy mu zakłócać spokoju. Nocować można w gospodarstwie agroturystycznym, u Tosi w Krywem. Po uzgodnieniu można zanocować w tym czymś, co nazwane jest "schroniskiem AM". Jest to obiekt nieogrzewany i zimą raczej mało przytulny. Już lepiej w bacówce, jak ktoś nie lubi ciepłej chatki.
Na stronie Tosi znajdziesz telefony. Od niedawna również e-mail krywe@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Długi
Dzięki za info.
A jakis link do strony Toski, A co do schroniska AM to jest ono czynne zimą?
Mróz mi nie straszny byle nie za duży
Na Hulskim mieszkala też w tipi Justyna, od lipca tego roku. Ciekawe czy mróz i śnieg już ją przywrócił do cywilizacji?
miałem przyjemność ją spotkać:)na początku pażdziernika jak byłem na rykowisku. Zbierała kanie i wspominała coś o kozie zamiast piecyka.
Stronka Krywego
http://krywe.webpark.pl/
Długi
...Niech się Wojciech K. uczy mapki robić od nich ;-)
To nie jest schronisko. Ot taki pawilon letni, latem wykorzystywany przez AM na kolonię i wczasy. Teoretycznie można uzgodnić pobyt z gospodarzem i właścicielem czyli AM Lublin. Jak to zrobić? nie wiem. Mieszkająca po sąsiedzku Antonina Majsterek ma jakieś swoje kontakty i po uzgodnieniach telefonicznych czasem wpuszcza do pawilonu. Zależy to od decyzji AM, czy organizują coś w tym czasie, czy pawilon jest wolny. W popularne święta i długie ... no te co są długie.. zawsze ktoś przyjeżdża. Bezpieczniej i wygodniej zatrzymać się u Tosi. Jeżeli ciepła woda i kibelek na miejscu cię brzydzi to jest bacówka. Latem idealna, zimą trochę mniej idealna.
W Hulskiem raczej nic nie znajdziesz. Piotr cię nie przyjmie a tipi.. Zapomnij.
W okolicy jest jeszcze parę paśników, chatek i wykrotów, ze dwie, trzy gawry i kilka ambon (zamknięte na kłódkę).
Pozdrawiam
Długi
po pierwsze domek w krywym "Schronisko AM' NIGDY POWTARZAM NIGDY NIE BYŁO SCHRONISKIEM............ a jedynie ktoś nie wpowiem kto błędnie podał przy aktualizacji mapy, że tak jest A NIE JEST
PO DRUGIE PAWILON LETNI TEZ TO NIE JEST A ZAJE............ MIEISCE DO SPANIA O KAŻDEJ PORZE ROKU I DNIA I NOCY TEZ.......
ech ci paralotniarze - nawet w ofercie krywega sa - dzial noclegi.
tylko ze paralotnia z poczatku lat 90-tych na tym zdjeciu
pzdrw
payonk
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki