wiem, że ja bym zatłukła takiego psa, właśnie za ten autyzm!!!Aczkowliek autyzm ten wynikałby tylko i wyłącznie z mojej winy,bo przede wszystkim to z nimi trzeba dużo pracować, dużo czasu spędzać, a nie jak ja 8h w pracy, więc cały dzień mnie nie ma.
Mam sznaucerki-one są takie jak ich pani-leniwe,lubią spać. Kochały by jakby były ze mną cały czas, ale nic się nie dzieje jak są same i jak chodzą na dłuższe spacery tylko wtedy kiedy ja mam czas. Jak je spuszczę ze smyczy nie uciekną mi, a haszczory niestety tak mają- te blokowe właśnie. Za mało ruchu, pracy puszczasz i poszeeeeeedł i wołaj sobie i wołaj;-) odpowie Ci echo;-)
Poza czasem trzeba im poświęcić cierpliwość-ja jej nie mam, więc bym miała takiego aliena.Bo on by miał swój świat. I zdecydowana większość ludzi nie ma ani czasu a i z cierpliwością kiepsko. Ale poza tym autyzmem to one nie zrobią nikomu krzywdy-nie są agresywne ani dla ludzi, ani dla innych psów, więc to że trafiają do nieodpowiednich ludzi mi osobiście nie przeszkadza. Co innego z rasami, które są agresywne-tu zły wybór rasy może się skończyć targicznie niestety

Odpowiedz z cytatem