Jak mówicie "zagłada Palaków na Wołyniu", to Putin przez was przemawia![]()
Jak mówicie "zagłada Palaków na Wołyniu", to Putin przez was przemawia![]()
Pozdrav
O tak i dostaję 1,5 zeta za hejt a ci co siedzą cicho to kim są i kto nimi steruje i knebluje usta?
No dobra, dobra... czas na OSP i gaszenie pożaru! https://youtu.be/Mef_797GctM?t=4s
Ostatnio edytowane przez Recon ; 11-02-2016 o 13:18 Powód: dodano sygnał OSP
Reconie ,TEŻ czekam na film fabularny który pokaże bez ogródek zbrodnie obywateli żydowskiego pochodzenia będących na pasku Moskwy,którzy w latach stalinizmu katowali i mordowali żołnierzy wyklętych,ale czy się doczekam...?Czy znajdzie się ODWAŻNY reżyser. który podejmie ten temat/..Już widzę jak mośki podnoszą krzyk o antysemityzm Polaków..
Tak być nie może,bo tak być musi...
Przepraszam za "Żydzi" napisane z małej litery, nie miałem takiego zamiaru, wyszła literówka w poście #922
Animowany powstał i są tam "odpowiednie" wzmianki. Uwaga film drastyczny!!! https://youtu.be/s-dFeHUOLh0
Kawałek tragicznej jak nie najtragiczniejszej historii Polski, naszej Ojczyzny, w pigułce. Warto poświęcić ponad godzinę czasu i zobaczyć, zobaczyć też te drastyczne sceny. Te sceny nie są zmyślone!
Ostatnio edytowane przez Recon ; 11-02-2016 o 21:06 Powód: dopisano 2 ostatnie zdania
Jeśli dyskusja przeradza się w przekazywanie treści propagandowych, to nie zdziwię się że wątek znów zostanie zamknięty.
Mniej zawziętości proszę Państwa, a więcej obiektywizmu.
Idąc dalej, mógłby ten profesor to samo powiedzieć o Chełmie.
Ostatnio edytowane przez Czarek pl ; 13-02-2016 o 19:13
Nie zawsze trzeba mówić co się wie,ale zawsze trzeba wiedzieć co się mówi.
Klaudiusz
Chętnie posłuchałbym tego profesorka jak płacze nad utraconym Krymem, gdzie starożytne ukraińskie miasto (Bakczysaraj) było przez lata okupowane przez Tatarów
Pan panie Magurycz powinien najpierw sobie odpowiedzieć na kilka podstawowych pytań, bez tego nadal będzie pan błądził jak dziecko we mgle.
Z całym szacunkiem dla dobrej roboty w Hucie Pieniackiej i nie tylko, uważam jednak że ten co robi i mówi tyle dobrego co złego, wychodzi na zero-zostaje z niczym.
To co człowieka zanieczyszcza to jego słowa. Uważnie czytam pańskie różne wpisy i tak złych przykładów i interpretacji nie spotkałem u innych.
Tutaj mówimy o konflikcie polsko- ukraińskim więc powiem bez ogródek; logika jaką pan się posługuje bagatelizując ważną dla innych dyskusję jest bardzo bliska tej, jaka stosują ci którzy trzymają fałszywą, probanderowską stronę, rozwadniającą fakty i za wszelką cenę unikającą spojrzenia prawdzie w oczy. Nie twierdzę, ze jest pan banderowcem, poprostu wychodzi z logiki że pan ich osłania, może nieświadomie.
Mam nadzieję, że film Smarzowskiego pomoże panu zrozumieć w czym tkwi także pański problem.
Na marginesie, pana ocena księży i chrześcijaństwa świadczy o panu bardzo negatywnie. Próbkę dał pan w wątku o obyczajach ludowych... Całkowite pomieszanie pojęć. Jeżeli Pan mówi;
-...a chrześcijaństwo żadnym ideałem nie jest i nie wiem dlaczego niby miałoby być lepsze od innych religii...
innym razem pogardliwie mówi pan o inteligencji księży i patologiach, które ich dotykają. Mamy rózne informacje.
I jeszcze jedno; niech Pan nie miesza Dobrej Nowiny z ojcem dyrektorem.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)