Ukraińska Policja Pomocnicza...
Polska Policja Pomocnicza...
Polsko - Ukraińska Policja Pomocnicza...
Wspólne akcje UPA i AK...
...po prostu "...TAK BYŁO W BIESZCZADACH..." i dyskusja zbędna...!!!
Ukraińska Policja Pomocnicza...
Polska Policja Pomocnicza...
Polsko - Ukraińska Policja Pomocnicza...
Wspólne akcje UPA i AK...
...po prostu "...TAK BYŁO W BIESZCZADACH..." i dyskusja zbędna...!!!
Orest - czy Dyrektywa UON pod nazwą " Walka i działalność UON w okresie wojny " wydana przez s.banderę jest prawdziwa ?? czy wymyślona przez komunistów ?? odpowiedz jeśli możesz - jest tam kilka "godnych uwagi fragmentów"
Ponadto -nie ma dowodów na udział ukraińskich formacji w zbrodni na profesorach lwowskich ? Nikt nie mówi o tym ,że strzelali - ich udział w logistyce operacji był oczywisty .
Batmanek-czyż nie prosiłem o wyjaśnienie tego tajemniczego skrótu? Ile razy mam jeszcze prosić?
Mówi, mówi, nawet co poniektóry na tym forum. Natomiast pojęcie "logistyka operacji" jest dla mnie niejasne, tzn. chyba za szerokie, co niby robili - określ tak po prostu.
Pozdrawiam.
Ой, що в полі за димове? Чи то вірли крильми б'ються?
Nie odwracaj kota ogonem, chciałeś dowodów na mordy Ukraińców i policji to masz. Przecież to strona ważnego żydowskiego muzeum. Nie byle jaki link. I znów jedynym argumentem jest BO PRZECIEŻ POLACY TEŻ... Nie jesteś niestety stroną do poważnej dyskusji bo jesteś zaślepiony, jak już pisałem.Emi, ja Ci zaraz mogę paręset linków wkleić (bez zbytniego szperania) o antypolskim wydźwięku, wskazujących Polaków jako winnych czy też istotnie współwinnych Holocaustu.
Wystarczy wpisać w google: ukraińska policja babi jar
jeden z pierwszych linków:
Ogromnie dużo władzy miał dowódca jednostki. Einsatzgruppen składały się głównie z Niemców, choć byli wśród nich także Austriacy. Towarzyszyła im utworzona przez nich ukraińska policja. Himmler chciał, aby jak najwięcej członków tych komand zabijało Żydów własnymi rękoma.
Z ks. Patrickiem Desbois, sekretarzem Episkopatu Francji do spraw stosunków z judaizmem, rozmawia Alain Solari
Porównanie AK do UPA niesmaczne i skandaliczne.
Pewnie, coś tam zawsze wyskoczy. Ale ja wolę wklepać tylko "babi jar".
Racz też nie używać argumentów typu "jesteś zaślepiony", bo raczej wiedzy to masz tyle, co kot napłakał. Gdybyś był bardziej powściągliwy w wycieczkach osobistych, to przedstawił bym Ci, jak fałszowano okoliczności masakry w Babim Jarze, i jakim blamażem się to skończyło. Ale odechciewa mi się rzeczowego, spokojnego pisania, jak czytam Twoje posty. Wracając jeszcze do tego filmu, co go podałeś. Zwróciłeś uwagę, że nie można tam rozpoznać "ukraińskich nacjonalistów"? Bo ja tam widzę Niemców, a nawet paru gości w czapkach, przypominających rogatywki. Raczej nie do pomylenia z mazepynkami
Pozdrawiam.
Ой, що в полі за димове? Чи то вірли крильми б'ються?
Aktualnie 5 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 5 gości)
Zakładki