Cytat Zamieszczone przez Emi Zobacz posta
O to chodzi, że państwo polskie pozwoliło na przemarsz paru bandytów-weteranów, którzy podczas wojny rezali kobiety i dzieci, wraz z mniejszością ukraińską, której się wydaje że oni "walczyli" o wolność. W dodatku pod bandycką flagą czerwono-czarną. To pokazuje że tych zwolenników nacjonalistów jest/było jednak dużo.
No, gadaj dalej takim językiem, to się doczekasz pojednania, przeprosin, itp.

Nie słyszałem żeby w Niemczech weterani SS paradowali ze swastykami i to przy zgodzie władz lokalnych.
W Polsce też nie widziałem, ani nie słyszałem.

Szacunek dla Kulińskiej i Zaleskiego za piętnowanie tych rzeczy, dzięki temu obecnie nie jest to raczej możliwe.
Dokładnie, przy języku, retoryce Kulińskiej czy Zaleskiego dialog nie jest raczej możliwy.

Co do Caruka to jest krajoznawcą a nie historykiem. I jego wyniki badań są śmieszne - więcej zabitych Ukraińców niż Polaków w jednym z powiatów. Historycy nie biorą tego na poważnie.
Caruk rzeczywiście jest krajoznawcą. Zatem posiada wykształcenie bardziej predysponujące go do tego typu badań, niż np.wykształcenie Ewy Siemaszko (kim to ona jest po profesji, mógłbyś mi przypomnieć?) Biorą, biorą, i to poważnie. Spójrz tutaj:

http://www.karta.org.pl/Archiwa_i_ba...0__XX_wieku/20

A co będzie, jak Caruk i inni wezmą się za inne powiaty? A biorą się, i to poważnie.

Tymi swoimi dwoma ostatnimi wypowiedziami udowadniasz że to ty jesteś Darino/Birczanin. To wyjaśnia te Twoje zaślepienie, nienawiść do Polaków. Ciężko znaleźć drugą taką osobę.
Emi, przypomnij sobie gruppenführera Wolfa ze "Stawki większej niż życie". Ohlers, Fahrenwirst, Wehrnitz i Lubow. Teraz D. A. R. I. N. O. Kumasz?

Pozdrawiam.