Hmm,troszkę zajeżdża tutaj erystyką,nie rób proszę aż takich 'zawijasów'.
Jeszcze raz powtórzę,samo przytoczenie liczb zabitych to tylko statystyka jeżeli za tymi liczbami nie stoją indywidualne historie.A skąd wziąłeś te 'całe narody'? Któż chce je oceniać? (pisałeś o wielkich kwantyfikatorach-przyganiał kocioł garnkowi)
Mea culpa,niesmaczne porównanie,sorry.Tak raczej dlatego,że dziś często naprzeciw siebie stoją ludzie z tych dwu środowisk.Zdanie na temat AM mam podobne do Twojego z zastrzeżeniem,że często nie zgadzam się (ja mały żuczek-znam proporcje) z jego zdaniem,a mówienie o 'honorze' Jaruzelskiego czy Kiszczaka jest ponurą i haniebną kpiną z setek zamordowanych czy to w stanie wojennym czy też przez Informację Wojskową ludzi.
Ja z nich coś wyciągam,na pewno mówią mi więcej niż milczenie w tym temacie.W sobotę zaś przemawiał po raz któryś tam do mnie będzie Bełżec, a ja go będę uważnie słuchał żeby móc przekazać swoim dzieciom coś więcej niż tekst: "tutaj zginęło 600.000 Żydów"...(cóż można oczekiwać po takim tekście oprócz źle skrywanego ziewu i wzruszenia ramion-ale stary pieprzy?)
Przykro mi że tak wyszło - niechcący,powinienem się w sumie trzymać jednego wątku ale ten był później i do tego jakby bardziej adekwatny więc przeniosłem swój 'nadajnik' tutaj.A ten wątek powinien być w offtopie.
To że ktoś (parę osób piszesz) skrytykował, to co? Mam się zawstydzić bo skrytykowane? Bez jaj proszę.
Może nie zauważyłeś, ale jak jakiś tekst wydaje mi się istotny,to go na naszym forum wklejam w całości.Te teksty tylko linkuję,ot tak,może ktoś zechce się pofatygować.Jeżeli to odebrałeś jako jakieś natręctwo,zamysł tajemny może albo propagandę to sorry,nie taka moja intencja.A jako prowokacja - no cóż,chyba skuteczna skoro gadamy ;-)
Bagiński (czy jak mu tam-jak uprzejmie zauważyłeś ;-) pod każdym swoim tekstem podaje źródła z jakich korzystał (m.in. wspomniany Motyka i Bata)Jeżeli czytałeś te książki, to proszę podziel się informacją czy B. przesadza.Jeżeli nie czytałeś to zarzucanie mu oszustwa jest chyba nieuprawnione.Na potrzeby naszej dyskusji jeszcze raz przeglądnąłem jego teksty i nijak nie mogę znaleźć tej nieszczęsnej fotki więc gdybyś mógł mnie ślepemu zadać link...Znalazłem tylko projekt pomnika,może o niego Ci chodzi?
Na zakończenie zapodam dwa linki jakby specjalnie napisane na (moje) zamówienie (spisek??)
http://www.rp.pl/artykul/125944.html
http://www.tekstowisko.com/kriszu/54...a-ziemkiewicza

Odpowiedz z cytatem