Pozdrav
z innej naszej beczki
cit - bez zgody na powielenie
"....Ujadający na Ukraińców kresowiacy pamiętają tylko to, co chcą pamiętać. Gdyby spojrzeli na palenie polskich zagród w Budzanowie ukraińskimi oczyma, uznaliby wykurzanych Polaków za kolaborantów, bo wzywali Niemców na pomoc przeciw banderowcom. Po wejściu do Budzanowa armii radzieckiej to polscy chłopi wskazywali NKWD, który ich sąsiad był w leśnej bandzie UPA. Odjeżdżałem wówczas (wiosną 1944 r.) z Zachodniej Ukrainy stojąc w pudle ciężarówki. Przy drogach rosły drzewa. Na każdym wisiał UPO-wiec. Nie tylko moi rodzice, ale i ja, mały chłopiec, schylaliśmy się co chwilę, żeby nie uderzyć głowami o bose stopy wisielców. Widok ten radował Polaków bardziej niż wcześniejsze wystrzelanie przez Niemców i Ukraińców Żydów z getta w Trembowli....."
Kto ma oczy i uszy ten ich używa. Komu czegoś brakuje - słucha lub daje się prowadzić innym.
I tyle i aż tyle
To są wszystko bardzo złożone sprawy.
Niedawno w jednym z artykułów Dariusza Baliszewskiego przeczytałem, że przedwojennego ministra Pierackiego bynajmniej nie zabili nacjonaliści z OUN, lecz ... zazdrosny mąż - rogacz. Sprawa wyszła na jaw (podobno !) kilkadziesiąt lat później w Ameryce Płd., gdy sprawca (polski emigrant) przyznał się do tego przed śmiercią. Oprócz przyznania się podał też uwiarygodniające szczegóły.
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 18-07-2008 o 20:37
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Ile razy jeszcze należy to powtórzyć?
Ale ino - jak se tak wglądnęłam jako gupia pipa na forum to pod onym forum pojawiły się fajne linki do wątków z 2003 roku. Spróbuj Stały Bywalcze - np temat "do opolan" - zobacz i napisz jak bardzo klimatem!!! różnią się tematy tego forum. Jak pięknie się różnią.......
Gupia Ci... pipa
coś pipa (sorka za to słowo), zapomniał o węchu. ROTFL, może nie ma. Spoko zatem![]()
Mistrzu!
Nie bądź taką dziewicą! Pipa to rura. Resztę zapewne dopowiada Ci wyobraźnia.
Węch? Nie mam zwyczaju wąchać cudzych tyłków! Posługuję się także innymi zmysłami - w przeciwieństwie do coniektórych.
Gratuluję dobrego samopoczucia - wszczyscy jezzzdeźźźmy beeee - jeno ogląd Chrisa jest cool.
Mnnniaammm
No i proszę - jak wspaniale wpisuje się "nasza wyrocznia" Chris-Pytia w ideolo myślenia? marszałka sejmu RP? historyka? Wszystkiemu jest winne ZSRR!!!
Chris - może jakiś komentarz? osobisty? nie pod publikę?
Zapewne za duże wymagania.
Już kiedyś pisałam, że historię tworzą jednostki świadcząc o faktach swoim osobistym życiem. A idioci i kretyni intelektualni spisują swoje zwidy - pod patronatem o zgrozo państwowych instytucji. Za pieniądze tychże jednostek!
Szkoda słów i pierdoli ć to wszystko.
Szacunek
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)