Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1147

Wątek: Konflikt polsko-ukraiński [wcześniej "Historia Bieszczadów"]

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Historia Bieszczadów i nie tylko!

Cytat Zamieszczone przez trzykropkiinicwiecej Zobacz posta
    ..a coś taki niepewny swojego Włóczykiju?
    To nie niepewność, ale często przykleja się taką łatkę ludziom, którzy nazywają rzeczy takimi jakie są/były w istocie. Postawiłem to pytanie z ciekawości Zwalniam z udzielania dalszych odpowiedzi
    ..Nie wiem jak Szymon ale ja spotkałem takich. Nie koniecznie grupa, ale LUDZIE
    Zaskoczyłeś mnie w tej chwili. Najczęściej słychać tylko o dorabianiu ukraińskości temu, co była tam polskie.
    Nie widzisz że tu wycieka trochę nienawiści i tyletylko poczytać o HISTORII BIESZCZADÓW I NIE TYLKO
    "HISTORII BIESZCZADÓW I NIE TYLKO" no właśnie o to chodzi.
    Każdy forumowicz ma prawo wyrazić własne zdanie w tym wątku. Mniej lub bardziej słuszne. Mniej lub bardziej emocjonalnie. Każdy jest inny. Chórem śpiewaliśmy w PRL.
    Temat wiele lat był okryty milczeniem. Udawano, że pewnych problemów nie ma. Stąd w niektórych wypowiedziach jest tyle emocji. Nie dziwię się wpisom niektórych osób, których rodziny osobiście doświadczyły pewnych tragediami. Trudno też spokojnie przejść obok pewnych wypowiedzi. Poza tym, jeśli się wchodzi na taki grunt, to albo pisze się to co się myśli albo pisze się w takim kierunku w jakim "leci tłum" tak aby nie narazić się innym. Wiem, że teraz jest czas miłości, ale to nie powód, aby łatwo zarzucać komuś nienawiść.

p.s.
    Chyba zaraz będzie biegł Sikora. Po złoto - mam nadzieję. Więc ewentualnej odpowiedzi udzielę jutro :)

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

Domyślnie Odp: Historia Bieszczadów i nie tylko!

Cytat Zamieszczone przez włóczykij Zobacz posta
    Tno właśnie o to chodzi.
    Każdy forumowicz ma prawo wyrazić własne zdanie w tym wątku. Mniej lub bardziej słuszne. Mniej lub bardziej emocjonalnie. Każdy jest inny. Chórem śpiewaliśmy w PRL.
    Temat wiele lat był okryty milczeniem. Udawano, że pewnych problemów nie ma. Stąd w niektórych wypowiedziach jest tyle emocji. Nie dziwię się wpisom niektórych osób, których rodziny osobiście doświadczyły pewnych tragediami. Trudno też spokojnie przejść obok pewnych wypowiedzi.
    ..ot wymiana poglądów i wyrażanie zdania owszem... powielanie tych samych zachowań, zawiść i podsycanie tych emocji na siłę, to już co innego... w niektórych wypowiedziach

Uwierz mi... moja rodzina też osobiście doświadczyła pewnych tragedii na tym polu. Czas leczy rany... trzeba wspomagać gojenie, a nie rozdrapywać strupy...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)