Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Wątek: Rozbiórka schronisk w Negrylowie i w Suchych Rzekach

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Domyślnie Odp: Rozbiórka schronisk w Negrylowie i w Suchych Rzekach

Cytat Zamieszczone przez eldoopa Zobacz posta
    (wymoderowano)
    Sam nie wiem... I dziwię się,że nie ma moderacji-usuwania takich postów...

A co do Suchych Rzek - popieram z całą stanowczością dyrekcję parku...
    Podstawowym celem parku narodowego jest ochrona przyrody, jest to cel nadrzędny - dlatego opinie prostackie - mam na mysli przedmówcę patrząc na jego wypowiedz-nie mają dla mnie żadnego znaczenia...
    Za to znaczenie ma postawa właśnie osób mu podobnych, którzy sądzą ,że wszystko im wolno, że mogą robić to co ich pusty, chocholi, mentalnie prymitywny umysł wymysli.
    Ludzie takiego pokroju, ludzie pretensjonalni i z gebą pełną frazesów-typu: rozwój,itp bzdur jeśli mówimy juz o PN-ach, to największe zagrożenie dla ojczystej przyrody, to wrzód powstały z mieszanki mentalności PRL-u z mentalnością konsumpcjonizmu i homo, ego - centryzmu.
    Z takimi ludzmi dialogu prowadzic się nie da, na siłe wprowadzaja swoje szalone pomysły w stadium realizacji - bo ich głównym motywem przewodnim egzystencji jest-KASA. Tak to ludzie, z którymi należy walczyć - jeśli nie na argumenty - to prawnie, a czasami praktycznie ( np. Rospuda)

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Aktualnie w tych dniach Żabki dokonują jakiegoś uzupełnienia swojej ekspertyzy ws. Ostoi. Pojechały tam wczoraj, wrócą za kilka dni.

Może po powrocie uda mi się coś z nich wyciągnąć.

A mnie Ostoi będzie najzwyczajniej w świecie żal. Kończąc wycieczkę po Połoninie Wetlińskiej, wracając z Przełęczy Orłowicza do Sękowca, zatrzymywałem się w Ostoi na ostatni odpoczynek. Bywało to już dobrze po południu lub wieczorem, czułem całodzienne zmęczenie.
    A potem wędrowałem do skraju Zatwarnicy, gdzie przy szkole ... wsiadałem do ostatniego PKS-u (ok. godz. 20-tej) i podjeżdżałem nim do Sanu, skąd do Sękowca to już rzut beretem. W ten sposób dzięki Ostoi i PKS-wi nie musiałem wlec się ostatnich ok. 2 km przez wieś.

Zapewniam Was, że marsz po ciemku z Suchych Rzek do Zatwarnicy ma swój urok.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Słuchaj no Zefirku...

to że piszę takie posty to nie znaczy że jestem prostakiem, czy ja kogoś tutaj kogoś obrażam? To raczej ciebie można pozwać na droge prawną...
    Tak jak ty się zbulwersowałeś moim postem, tak i ja się bulwersuje poczynaniami naszego PN'u i nie potrafię pisać normalnie o jego działalności.
    Byłeś ostatnio u dyrektora? próbowałeś coś tam załatwić...?
    Nie sądzę że działania w stylu usunięcie schr. w Negrylowie pociągną za sobą niesamowite odrodzenie przyrody. Trzeba tam było być, przespać się, poczuć klimat....móc teraz powiedzieć szkoda tego miejsc, nie wiem co tam powstanie, pozostanie mi pare zdjęć i garstka wspomnień i dyrektor na celowniku, którego jak ponownie spotkam...heh.
    Troche też nie moge pojąć tego bełkotu o frazesach i komu wciskasz motyw przewodni KASĘ ??? Mnie ??? No i o czyich 'szalonych pomysłach' mówisz??? O parku ? - jeżeli tak to się zgadzam, są szalone i wytworem egocentrycznego umysłu, któremu nic z nierentownych schronisk w których turysta z plecakiem mógłby się przekimać.
    No i pamiętaj, jeżeli stoisz po stronie parku stajesz sie zwierzyną łowną, której nie obowiązuje okres ochronny. I uważaj z tymi frazesami o walce, bo ktoś może je wziąść na serio
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

eldoopa jestem w stanie zrozumieć każde argumenty, ale po co obrażać kogoś w taki sposób i do tego publicznie?

A co do działań prawnych, których tak sie wystraszyłeś-nie chodziło mi o ciebie, ale o potencjalnych inwestorów chcących zmienić i ekspansywnie zagospodarować ten piękny rejon Polski.

po co obrazać ? bo psychicznie nie nawidze tej instytucji; zakazują wstępu na jakąś ścieżke a potem sami urzędowymi samochodami zasuwają ile wlezie...w dodatku są totalnie nieprzystępni i niereformowalni, dopiero tam można znaleźć mieszankę PRL-owskiej mentalności!
    Najbardziej jednak nie podoba mi się porównanie mnie do ekspansywnych kapitalistów.
    Popatrzmy na pracowników PN'u - co im wolno i ile...to jest dopiero wynalazek PRL-u, jak nie było drogi to się dla towarzysza wybuduje, przez góre po trawie, ale żeby raz w roku przejechać mógł na polowanie!
    Nie bede pisał, że sprzeciwiam się rozwojowi Bieszczadów, bo juz całkiem mnie tutaj zjedzą, ale rozwój jaki widzimy pod postacią parkingu pod Połoninami to jest chyba już coś nie tak... Owszem, jestem za rozwojem ale agroturystyki, małych, prywatnych kwater, a nie gigantycznych ekskluzywnych pensjonatów. Zachowałbym cos z nieco dawniejszych 'dzikich', mitycznych bieszczadów.
    Ostatnio edytowane przez Derty ; 11-03-2008 o 20:43
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

No i jak sie okazało w jednym z innych wątków faktycznie mam racje! Pozwolenia na jazdę na nartach po połoninach dla paru osób załatwić się nie da, ale pozwolenie dla grupy śmigającej na skuterach na Wetlińskiej jest jednak możliwe! No do cholerki #%%*($^***&((()&%*% przecież moze człowieka trafić nagły truisty szlag!! Paranoja!! Przestrzegajmy prawa, tak ono jest nalepsze!! Jasne !! Zaraz wybuchne !!
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Dwie uprzejme sugestie - weź głęboki oddech i zmień formę wypowiedzi.

Nie moge :/
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..dasz radę ..tylko sie skup... niuchnij sobie powietrza ...przeleź się na Orle Skałki i przejdzie... co do Negrylowa i Suchych rzek... ech.. "coś się kończy, coś się zaczyna"

Na Orle Skałki to mam 850 km + 3km od domu :/ Może to wszystko przez to właśnie że siedze w Szczecinie, ale jak tylko pogoda dopisze to rucham się w bieszczady, YES YES YES !!
    ....no zobaczymy co się zacznie :D
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)