Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Warunki w Bieszczadach

czymek
    Guest

Thumbs down Warunki w Bieszczadach

Witam! Jestem początkującym turystą jeżeli chodzi o Bieszczady, jednak w tym roku zamierzam wybrać się w te rejony, najlepiej okolice zal. Solińskiego, sam z ośmio letnim synem (wiecie męskie pogaduchy o kobietach i samochodach hehehe). Nasza wyprawa ma się odbyć na przełomie maja i czerwca (zależy od pogody). Wyobrażam to sobię że z plecakami i namiotem będziemy co dziennie przemierzać pewien odcinek trasy zatrzymując się na polach namiotowych lub u prywatnych gospodarzy na działce. Wyjazd planuję na od 5 do 10 dni. Ze względu na to że jestem wędkarzem fajnie gdyby cała trasa przebiegała w okolicach zal. Solińskiego. W związku z tym bardzo proszę bardziej doświadczonych podróżników o informację na temat warunków w bieszczadach. Konkretnie chodzi mi np. Jakie niebezpieczeństwa na nas czekają pod czas takiego wypadu (np. wilki, niedźwiedzie, strome urwiska, zorganizowana przestępczość hihihi), Jak nastawieni są tamtejsi mieszkańcy do turystów (np. czy trudno znaleźć kogoś kto zgodzi się na rozbicie u niego namiotu w razie braku w okolicy campingu), Czy Bieszczady to nie za wysokie "progi" dla ośmio latka (np. może znacie jakieś ciekawe i nie za ciężkie szlaki dla takiego chłopca), dodam że Czarek uwielbia dużo łazić jak na dziecko. A także inne rady od was będą mi bardzo pomocne. Przepraszam za mało profesjonalny język i z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam!
    Michał

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007

Domyślnie Odp: Warunki w Bieszczadach

Czy na pewno chcesz jechać w Bieszczady? Bo Zalew Soliński to nie Bieszczady!!!!!!!!!!!!! Tam nie ma wilków, niedźwiedzi takie zwierzątka możesz spotkać ale tylko w Bieszczadach, a Ty chcesz po prostu połowić ryby, a nie łazić po górach, moje dziecko zaczynało chodzić po górach w wieku 3 lat. I od tamtej pory nie uznaje innego wypoczynku jak tylko wyjazd w góry.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Groszek Zobacz posta
    Czy na pewno chcesz jechać w Bieszczady? Bo Zalew Soliński to nie Bieszczady!!!!!!!!!!!!! Tam nie ma wilków, niedźwiedzi takie zwierzątka możesz spotkać ale tylko w Bieszczadach, a Ty chcesz po prostu połowić ryby, a nie łazić po górach, moje dziecko zaczynało chodzić po górach w wieku 3 lat. I od tamtej pory nie uznaje innego wypoczynku jak tylko wyjazd w góry.
    Groszek! Z czego się urwałeś? Zalew to na Kujawach jest, czy co?. Bieszczady, to Bieszczady, a Bieszczady Wysokie to Bieszczady Wysokie Wuj, to wuj! I nad Zalewem widziałem tropy wilków i niedźwiedzia w tym tygodniu. Miśki chyba już spać nie pójdą. A nad Zalewem chodząc zadyszki tez można dostać i jak kto zna miejsca to i w sezonie letnim ludzi nie zobaczy
    Podaj mi swoją definicje Bieszczadów? Jestem ciekaw gdzie według Ciebie One sa.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

i znów spór o pietruchę... Bieszczady nie Bieszczady....

Czymek, fajno że za sprawę nie zabierasz się na ostatnią chwilę. Dobrze byłoby jak byś nabył mapę, i przewodnik (wedle mnie najlepiej Rewasza choć to może kwestia przyzwyczajenia już). No, jedyne co musisz wiedzieć na etapie papierkowym, to to, że nie są to oblegane szlaki, a więc może być pozarastane, łatwo pobłądzić (to dobrze).... planowane czasy przejść mogą i z pewnością się wydłużą.

Na forum wiele osób już dużo napisało i nie chcą się powtarzać (znoszą więc temat na inne spory). Poczytaj więc o szlakach, ścieżkach, i jak zadasz konkretne pytanie masz duże szanse na konkretną odpowiedź.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar TQT
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Krk

czyli po prostu skorzystaj z opcji "szukaj" - jeśli już temat był ruszany, to go znajdziesz.
    pozdro

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Groszek! Z czego się urwałeś? Zalew to na Kujawach jest, czy co?. Bieszczady, to Bieszczady, a Bieszczady Wysokie to Bieszczady Wysokie Wuj, to wuj! I nad Zalewem widziałem tropy wilków i niedźwiedzia w tym tygodniu. Miśki chyba już spać nie pójdą. A nad Zalewem chodząc zadyszki tez można dostać i jak kto zna miejsca to i w sezonie letnim ludzi nie zobaczy
    Podaj mi swoją definicje Bieszczadów? Jestem ciekaw gdzie według Ciebie One sa.
    Pozdrawiam
    Bieszczady dla mnie to Muczne, Bukowe Berdo, Jeziorka Duszatyńskie to miejsca gdzie spotykam mało ludzi, tropy niedźwiedzia , i wilków mogłeś widzieć w tym tygodniu ale nie w okresie letnim, gdzie nad zalewem nie można wcisnąć igły.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

(...)Muczne, Bukowe Berdo, Jeziorka Duszatyńskie to miejsca gdzie spotykam mało ludzi,(...)
    Boże widzisz i nie grzmisz.... heheh
    A można by utworzyć analogicznie "humor ze szlaku", "humor z topicu" hehehe
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

nie w okresie letnim, gdzie nad zalewem nie można wcisnąć igły.
    Oj Groszek - coś mi się widzi że dla Ciebie zalew to Solina i Polańczyk. Może czas poznać resztę...?
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Swoją odpowiedź dałem Groszkowi na PW
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2007

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    Oj Groszek - coś mi się widzi że dla Ciebie zalew to Solina i Polańczyk. Może czas poznać resztę...?
    Tu sie mylisz .Jeżdżę w Bieszczad. Ale nie do Polańczyka. I nie koniecznie muszę poznawać resztę jak mi to sugerujesz, bo już ją znam. Przeczytaj moje wspomnienia z wyjazdu w Biesy 05-07.10.2007 r.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)