Cytat Zamieszczone przez Jaro Zobacz posta
SPOŁECZNO - OŚWIATOWE STOWARZYSZENIE POMOCY POKRZYWDZONYM I NIEPEŁNOSPRAWNYM "EDUKATOR"Nr KRS 48046

Jako, że to stowarzyszenie ma zasięg ogólnopolski, po przekazaniu 1% najlepiej będzie poinformować o tym szkołę w Polanie (może być przez mnie), żeby tą kasę mogli w jakiś sposób dostać.
Zajrzałem na stronę Stowarzyszenia "Edukator" i w spisie szkół którymi się opiekują nie widzę szkoły w Polanie. Nie tylko w tym roku, ale widzę że nigdy nie była na stronie dopisana. A wydaje się że informacje na stronie są w miarę regularnie uzupełniane. Znalazłem tam np taką informację:

W roku szkolnym 2007/2008 dołączyły do nas 2 szkoły z gminy Trzcianne, SP w Nowej Wsi i SP w Szorcach, a więc Łomżyńskie Stowarzyszenie "Edukator" jest organem prowadzącym 25 wiejskich szkół podstawowych w 3 województwach: podlaskim, warmińsko-mazurskim i mazowieckim.
Co więcej jak rozumiem z któregoś z powyższych postów nawet jeśli w PIT zrobimy dopisek że wpłatę kierujemy na szkołę w Polanie to Stowarzyszenie może i tak rozdystrybuować środki wg swojego pomysłu...