Czytając ten temat widzę jaki jestem szczęściarz.
Tankuję tanio w Rzeszowie, objeżdżam całe Bieszczady (ok500km) i jeszcze tydzień jazdy po mieście do następnego tankowania
najlepiej zatankowac w chyrowie :) wyjdzie najtaniej i najbardziej klimatycznie :) i autko sie napoi za tania cene i flaszeczke przywiesc mozna :D
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Zalezy tez ile pali Twoja maszyna. Po drodze sa napewno 3 stacje.
W Wetlinie można już zatankować pojazd
2009-09-17 · 10:29
Ważna informacja dla turystów podróżujących po Bieszczadach samochodem, a w szczególności udających się w rejon Bieszczadów Wysokich. Z początkiem września w Wetlinie rozpoczęła działalność jedyna na odcinku Cisna – Smolnik k/Lutowisk stacja benzynowa.
Do tej pory turyści przebywający w tym rejonie Bieszczadów musieli ostrożnie planować podróż ze względu na brak możliwości zatankowania pojazdów na liczącym odcinku prawie 50km pomiedzy Cisną a Lutowiskami.
Stacja mieści się w sąsiedztwie Nadleśnictwa Wetlina - w połowie drogi między Wetliną i Starym Siołem. Nieduża stacja paliw została wybudowana w prawdziwie klasycznym, „bieszczadzkim” stylu.
Stacja czynna jest od poniedziałku do soboty w godz. 07.00-17.00, w niedzielę zaś w godz. 08.00-15.00, a płatności można dokonywać również kartami płatniczymi.
Źródło: Serwis www.bieszczady.pl
A czy w tej nowej stacji można zatankować LPG ? Zmora Bieszczad to brak takowych stacji. Od Ustrzyk Dolnych po Komańczę nie ma LPG . Każdy turysta przyjeżdżający w Bieszczady z instalacją gazową ma problemy z zatankowaniem. Ostatecznie trzeba lać PB ale są tacy, co w zbiornikach maja dziury od wożenia powietrza :).
Z tego co widziałem to w Wetlinie jest tylko Pb95 i ON.
Ot i szkoda. Może wreszcie ktoś wpadłby na wspaniały pomysł i postawił takowy dystrybutor w sercu Bieszczad.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki