Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Szlakiem bieszczadzkiej nędzy

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Domyślnie Odp: Szlakiem bieszczadzkiej nędzy

Cytat Zamieszczone przez ludwik Zobacz posta
    To są jedyne dla mnie drogi w Polsce, gdzie nie przeszkadza mi, przeciwnie,
    wprawia w świetny nastrój zwyczaj ustawiania znaków drogowych:
    "Uwaga! Dziury w nawierzchni na długości 5km."

Pozdrawiam "budzeniowców butelkowych" i "behapowców sprzedletnich".
    taa, to mamy tak samo, jednak nie jest tak, iż nic w opisywanym rejonie nie dzieje się. Lubmy WSZELKIE dziurawe i nieprzejezdne, na pozór ,drogi...
    ps. Buba, może zamieszkaj w "popegierowskiej" (czy jak to napisałaś) wsi?

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

jak na razie udalo mi sie wywalczyc powiatowe miasteczko zamiast wielkiego i nowoczesnego wroclawia PGRow tu nie ma-mamy tu tylko ruiny poradzieckich koszarow i niezidentyfikowane ruiny w lesie :D i nawet juz obczailam trase do wroclawia ktora jest nieremontowana i stary autosan telepie sie po dziurach godzine, a na ulice wchodza krowy i kaczki :D moze kiedys padnie na jaka popegieerowska wies- kto wie???

a tak wogole to super ze kwaszenina jak dawniej... pewnie tylko do kniazpola nie da sie juz tak latwo i prosto myknac jak dawniej tylko trzeba naokolo

trzykropki....- ale to musiala byc impreza!! taka jak to tylko na wschodzie !!! :D
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Okresowe zamknięcie drog
    11.06.2008.
    W związku z realizacją zadania pn.: „Likwidacja osuwiska w ciągu drogi powiatowej nr 2257R Tarnawa – Kalnica”, Powiat Sanocki na prośbę Wykonawcy robót uprzejmie informuje, że od dnia 17.07.2008 roku do dnia 30.09.2008 roku będzie wprowadzone wyłączenie dla ruchu kołowego i pieszego, odcinka tej drogi od km 11+300 do km 12+000 (pomiędzy miejscowościami Średnie Wielkie i Kalnica) na czas wykonania niezbędnych prac budowlanych.

Okresowe zamknięcie drogi jest konieczne ze względów technologicznych. Na czas zamknięcia odcinka drogi powiatowej nr 2257R Tarnawa - Kalnica, wyznacza się objazd do miejscowości Kalnica drogą powiatową nr 2256R Tarnawa - Huzele, drogą wojewódzką nr 893 Lesko - Cisna oraz drogą powiatową nr 2259R Rzepedź – Mchawa.

W związku z realizacją zadania pn.: „Likwidacja osuwiska w ciągu drogi powiatowej nr 2257R Tarnawa – Kalnica”, Powiat Sanocki na prośbę Wykonawcy robót uprzejmie informuje, że od dnia 17.07.2008 roku do dnia 30.09.2008 roku będzie wprowadzone wyłączenie dla ruchu kołowego i pieszego, odcinka tej drogi od km 11+300 do km 12+000 (pomiędzy miejscowościami Średnie Wielkie i Kalnica) na czas wykonania niezbędnych prac budowlanych. Okresowe zamknięcie drogi jest konieczne ze względów technologicznych. Na czas zamknięcia odcinka drogi powiatowej nr 2257R Tarnawa – Kalnica, wyznacza się objazd do miejscowości Kalnica drogą powiatową nr 2256R Tarnawa – Huzele, drogą wojewódzką nr 893 Lesko – Cisna oraz drogą powiatową nr 2259R Rzepedź – Mchawa. Szczegółowych informacji na temat zamknięcia przedmiotowej drogi udziela: Pan Wiesław Czapor – Kierownik Budowy – tel. 0 134 321 589; 0 609 830 080;
    http://www.isanok.pl/index.php?optio...1224&Itemid=65

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

dzięki za ważne info.
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2005
    Rodem z
    Sanok

Ale ta "droga powiatowa Rzepedź-Mchawa" to chyba lekkie przegięcie. Wątpię czy na jej odcinku Turzańsk-Kalnica jest cokolwiek prócz polnej ścieżki. Chyba lepsza "droga" była tam przed wojną.
    Seba

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Seba Zobacz posta
    Ale ta "droga powiatowa Rzepedź-Mchawa" to chyba lekkie przegięcie. Wątpię czy na jej odcinku Turzańsk-Kalnica jest cokolwiek prócz polnej ścieżki. Chyba lepsza "droga" była tam przed wojną.
    To samo miałem pisać. No ale skoro tak twierdzą... Chyba ze co inne mieli na myśli.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

jak już to kamionki- turzańsk osobowką . tylko dla szalonych:D i tylko w jednym kierunku...
    Ostatnio edytowane przez Jabol ; 13-06-2008 o 15:39 Powód: przyczyną edycji była potrzeba wyedytowania:P

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez Jabol Zobacz posta
    jak już to kamionki- turzańsk osobowką . tylko dla szalonych:D i tylko w jednym kierunku...
    Wcześniej należy zamówić jakiś traktor, żeby wyciągnął z kolein na dole przy potoku , chyba że ktoś osobówką latać potrafi, to mógłby na pasie startowym z Kamionek wzbić się i osiąść na przełęczy, ale to już inny gatunek filma...
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Teoretycznie to ta cała droga Mchawa-Rzepedź biegnie z Kalnicy na Turzańsk i nie obejmuje tej do Kamionek...

No i teraz przez Mchawę będę musiał śmigać do Kalnicy. Tyle pięknych porannych widoczków z Gruszki mnie ominie...
    Marcin

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

taka mała dygresja ale wciąż w temacie. Może zainspiruje jakiegoś lokalnego przedsiębiorczego właściciela monstra biesczadzkiego: "prom lądowy - kalnica turzańsk"
    look: http://englishrussia.com/?p=1668

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)