Szybko poszło :) Cerkiew św. Jerzego. Jest jeszcze jedna cerkiew drewniana w Drohobyczu, ale już nie tak okazała.
Szybko poszło :) Cerkiew św. Jerzego. Jest jeszcze jedna cerkiew drewniana w Drohobyczu, ale już nie tak okazała.
Pozdrawiam
Jaro
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
A tej zagadki nikt nie rozwiąże?
Co by tu napisać dla ułatwienia?...
Cerkiew potrzebuje pieniędzy, w numerze konta dwie ostatnie cyfry to...................02
I jeszcze jedna podpowiedź - w cerkwi pełny ikonostas.
I jeszcze jedna podpowiedź - na zdjęciu dzwonnica nie cerkiew.
Ostatnio edytowane przez sarmata ; 26-07-2010 o 22:09
"I znów na Grenlandię wzięliśmy kurs a za nami kochany dom..."
Turzańsk pw. Michała Archanioła
W Turzańsku już przy wejściu do cerkwi straszą napisy : FOTOGRAFOWANIE ZABRONIONE.
Przypomina mi to żywcem komunę z zakazami fotografowania dworców kolejowych, ale cerkiew ???
Dobrze że Sarmata skupił się na dzwonnicy - to chyba jest niekaralne.
Jeśli ktoś ma wiedzę na temat : dlaczego zabrania się fotografowani ... niech się podzieli.
Do "Przewodnik" - brawo
Do "don Enrico" - ja to olewam,
a jak ktoś chce zdjęcia ze środka Turzańska czekam na PW.
Swoją drogą bardzo wymowny obraz znajduje się w środku cerkwi przedstawiający Jezusa odwiedzającego chatę łęmkowską (gdzieś mi się to zdjątko zapodziało, ale dzień, dwa i bym znalazł).
"I znów na Grenlandię wzięliśmy kurs a za nami kochany dom..."
No ale to dotyczy użycia flesza. Jeśli ktoś rozstawi statyw krzywdy nie zrobi.
Najczęściej chodzi o wymuszenie opłaty za wydanie zgody na pstrykanie (nie wiem jak jest w Turzańsku). Zakazy fotografowania w muzeach UOKiK dodał do Rejestru Klauzul Niedozwolonych.
Moszczanica :)
Zamieszczona przez Sarmatę ilustracja nic nie mówi że zakaz dotyczy wnętrza, lub z użyciem lampy.\
Nie wolno - bo NIE WOLNO, jakby tego przestrzegać to cały wątek by przestał istnieć.
Teoria - że fotografowanie cyfrą (bo tak się obecnie fotografuje) może powodować niszczenie polichromii czy obrazów - wydaje się dość interesującą , nigdy się jeszcze z nią nie spotkałem. Może coś więcej ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)