Dla tych, co nigdzie nie pojechali i w domu zostali, trudna zagadka. Na początek dwa detale:
IMG_9042.JPG . IMG_9036.JPG
Dla tych, co nigdzie nie pojechali i w domu zostali, trudna zagadka. Na początek dwa detale:
IMG_9042.JPG . IMG_9036.JPG
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Odległość od Rawki nie przekracza 15 km, więc dla mnie to Bieszczady. A że nasi sąsiedzi te góry troszkę inaczej nazywają, nic na to nie poradzę
Chyba jeszcze nie zdążyłem zdjęć na spotkaniu pokazać. A okienka takie są dwa. Koło cerkwi jest gdzie usiąść i rower postawić.
IMG_9038.JPG
A patrząc na Twoja zagadkę, sobie myślę: czy Ty znajomego gołębia z aparatem fotograficznym masz?
Ja też i mocno zaskoczony byłem taką reakcją. Przecież po wielokroć w różnych zagadkowych wątkach wyjaśniano, że chodzi o wciągnięcie do zabawy innych forumowiczów. Chyba Heniu musiał lewą nogą wstać z łóżka...
A na dziś taka zagadka:
cerkiew18.jpg
PS
No i narobiłem bałaganu i są dwie zagadki, ale po prostu chwilkę mi schodzi obróbka i dołączenie zdjęcia a Wojtek w tym czasie wściubił swoją. Moja za to jest o wiele łatwiejsza!
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 15-06-2013 o 09:27 Powód: wyjaśnienie dodałem
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Tak jest!
No i żeście się zmówili z WojtkiemZamieszczone przez sir Bazyl
.
Bazylu, chętnie bym Cię wybawiła z tej opresji, ale mój pierwszy pomysł po dokładniejszej analizie kopuł okazał się nietrafiony, potem odrzuciłam parę kolejnych. I póki co, nie znam rozwiązania zagadki. Wojtkowej też nie, ale to są moje pierwsze kroczki w cerkwiach.
PICT0056-1.jpgPICT0055-1.jpgJeszcze znalazłem dwa archiwalne ujęcia.
Ja do swojej dorzucę jeszcze jedną "cebulkę" w promocji:
cerkiew19.jpg
A cała cerkiew w Morochowie z lotu gołębia wygląda tak:
cerkiew23.jpg
Cerkiew, jak cerkiew, nieszczególna , ale dzwonnica stojąca obok wzbudza podziw takiego laika jak ja.
Tak się czasami składa że dodatek większe robi wrażenie niż główny budynek.
.
hm13P1040877.jpg
.
hm13P1040887.jpg
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)