cerkiew1.jpgcerkiew.jpg
Jedna focia z września 2008, druga z września 2012. Żeby nie było: obróbki zdjęć uczyłem się sam...
cerkiew1.jpgcerkiew.jpg
Jedna focia z września 2008, druga z września 2012. Żeby nie było: obróbki zdjęć uczyłem się sam...
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 11-06-2013 o 06:52 Powód: Dopisek
Czterech panów B.
PICT0056-1.jpgPICT0055-1.jpgJeszcze znalazłem dwa archiwalne ujęcia.
W podsumowaniu zagadki umieszczam aktualne zdjęcia cerkwi w Olchowej, która bardzo mnie zauroczyła.
Więcej zdjęć i informacji o remoncie tutaj: http://forum.bieszczady.info.pl/show...kwi-w-olchowej
IMG_17.jpg IMG_18.jpg IMG_19.jpg
W wątku ta cerkiew jest bohaterką drugi raz, poprzednio była tutaj: http://forum.bieszczady.info.pl/show...howa#post59581
Natomiast tego postu nie rozumiem.
Czy to źle, że osoby które w mig znają rozwiązanie zagadki dają szansę innym się pobawić?
Czy to źle, że naprowadzają na rozwiązanie?
Czy to źle, że przy okazji można poznać wiele ciekawych szczegółów?
Czy kiedyś nie została podana nazwa cerkwi/miejscowości?
Donie Enrico, martwa cisza trwała w wątku cztery miesiące, w regulaminie ustanowiłeś do trzech dni na rozwiązanie, Ty dałeś zagadce cztery godziny życia.
Dla tych, co nigdzie nie pojechali i w domu zostali, trudna zagadka. Na początek dwa detale:
IMG_9042.JPG . IMG_9036.JPG
Ja też i mocno zaskoczony byłem taką reakcją. Przecież po wielokroć w różnych zagadkowych wątkach wyjaśniano, że chodzi o wciągnięcie do zabawy innych forumowiczów. Chyba Heniu musiał lewą nogą wstać z łóżka...
A na dziś taka zagadka:
cerkiew18.jpg
PS
No i narobiłem bałaganu i są dwie zagadki, ale po prostu chwilkę mi schodzi obróbka i dołączenie zdjęcia a Wojtek w tym czasie wściubił swoją. Moja za to jest o wiele łatwiejsza!
Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 15-06-2013 o 08:27 Powód: wyjaśnienie dodałem
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Tak jest!
No i żeście się zmówili z WojtkiemZamieszczone przez sir Bazyl
.
Bazylu, chętnie bym Cię wybawiła z tej opresji, ale mój pierwszy pomysł po dokładniejszej analizie kopuł okazał się nietrafiony, potem odrzuciłam parę kolejnych. I póki co, nie znam rozwiązania zagadki. Wojtkowej też nie, ale to są moje pierwsze kroczki w cerkwiach.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ja do swojej dorzucę jeszcze jedną "cebulkę" w promocji:
cerkiew19.jpg
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki