W takim razie też obstawiam Bodrużal.
To może być ciekawy wątek. Tylko teraz mam wątpliwośc jeżeli chodzi o pierwsze zdjęcie.
Bodrużal.
Na Komańczę to nie wygląda. Bardzo podobna ślepa latarnia, ale jest drobny problem: cerkiew w Komańczy miała okna podzielone w układzie 4x6 w kwadraty oraz 5x5 nad dobudowaną później zakrystią , a tu jest chyba 3x3 lub 3x4 w prostokaty. Wydaje mi się też że inne jest wykończenie między banią, ślepą latarnią i makowiczką.
No tak.
Zagadka została zbyt szybko rozwiązana.
-Komańcza
-Bodrużal
-Ulucz
...(zbyt łatwe - czy uczniowie zbyt pojętni ?)
...ale ...ale ...ale
przygotowane są następnę :
Hejże - pierwsze to Rzepedź :)
Druga Hołuczków
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)
Widzę że te moje zagadki są za proste
Dziabka 1 - trafiony zatopiony
Irek - trafiony zatopiony
.... na to na jutro wymyslę coś bardziej skomplikowanego.
W międzyczasie prosze Browara aby wyjaśnił to dodatkowe wyjaśnienie do zagadki z Ulucza.
Bom ja jest nie uczony(nie po kursach) i nie kumam jakie to jest rozszerzenie.
Żeby sprawić jakiś problem starym wyjadaczom forumowym musisz zapodawać max takie fragmenty cerkwi a swoją drogą jak ktoś zgadnie gdzie ta cerkiew stawiam dobą wódkę a abstynentom dobrą słodycz
Ostatnio edytowane przez irek ; 20-01-2008 o 23:44 Powód: zapomniałem wkleić fotki
Iras 7214
www.bieszczady.net.pl
www.karpaty.travel.pl
www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)
za przeproszeniem substytuujac Browara:
w Uluczu się Werbycki urodził, w Młynach był parochem do śmierci i tam spoczywa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Werbycki
(BTW: faaajny wątek ((-; )
Serdeczności,
Kuba
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki