Pewno tak. 3:0 dla Jabola.
![]()
Pewno tak. 3:0 dla Jabola.
![]()
Czterech panów B.
Chyba przegiąłeś Henek! Cerkwi chyba już nie ma, zdjęcie jakieś takie popsute...
Pozdrawiam
bertrand236
Cerkiew św. Demetriusza w Szczawniku proste :)
Tak, to dobra odpowiedź. Ciesze się że było to proste
bo mam cicha nadzieję że kolejne zagadki (z cerkwią w tle) rozwiążesz równie szybko.
A co do Szczawnika (tego koło Muszyny) to warto dodać że tuż za cerkwią jest ujęcie wody mineralnej o delikatnym urokliwym smaku.
Dla mnie to jest minerałka numer 2.
Na pierwszym miejscu pozostaje niezmienne woda ...... (wiadomo)
Kontynuujemy zagadki pod wezwaniem cytatu:
Zagadka jest trudna (może nawet bardzo), ale co mi tam. Najwyżej sam odgadnę. Ale najpierw będą podpowiedzi.
Nikt, kto tam był, raczej tego posągu nie zapomni - nie jest więc chyba aż tak trudno?
EDIT: tak sobie właśnie uświadomiłem, że ta zagadka odpowiada nie tylko duchowi ale i literze tytułu wątku: to jest zagadka z cerkwią w tle![]()
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 02-04-2009 o 15:50
Czterech panów B.
Krzeczowice - tego Chrystusa ciężko zapomnieć tylko nazwa miejscowości łatwo ulatuje z pamięci
Tak, to Krzeczowice.
Kamienny Chrystus jest za prezbiterium, na tym ujęciu go nie widać.
Czterech panów B.
Węgierka?
Tak, to Węgierka. A przynajmniej cerkiew jest w Węgierce, po zmianach administracyjnych zamek jest obecnie w Pruchniku (tak przynajmniej twierdzą mieszkańcy Pruchnika).
Już się gotowałem na podanie rozwiązania, zdążyłeś prawie w ostatniej chwili![]()
Czterech panów B.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)