Bystre ?
Bystre ?
Oj, Bartek, gdybyś wiedział ile cerkwi planuję w najbliższym czasie odwiedzić, to byś mi dwa lata urlopu doradzał...nie powiem, Twoja stronka mi apetyt stymuluje, kurna
PS Ile czasu upłynęło między zdjęciem z Twojej strony, a tym?
Wielkie Oczy postaw gdzieś na początku listy, nawet jak będziesz miał tylko tydzień wolnego
Trzy lata i miesiąc. Pierwsze płaty blachy zerwały z dachu wichury zdaje się pod koniec zeszłego roku, pisał o tym na forum Browar.Ile czasu upłynęło między zdjęciem z Twojej strony, a tym?
EDIT: O tu pisał.
Na mojej stronce braki, od czasu ostatniej aktualizacji odwiedziłem kilkadziesiąt obiektów. Wczoraj też coś nowego zobaczyłem:nie powiem, Twoja stronka mi apetyt stymuluje, kurna![]()
Gdzie znalazłem to cudo?
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 05-07-2009 o 21:02 Powód: Dodałem link
Czterech panów B.
Może Huta Różaniecka
Pozdrav
Wiedziałem, że jak będzie widać większy kawałek murów, to nie będzie trudnościTak - to Huta Różaniecka.
![]()
Czterech panów B.
Jak tam byłem, to krzyże ginęły w chaszczykach, a w środku rosły drzewa...
Pozdrav
No to trzeba przyjechać raz jeszcze![]()
Czterech panów B.
Ostatnia zagadka z tej serii, wyjątkowa bo bez zdjęciaPrzed jedną z podkarpackich cerkwi są krzyż i głaz z tablicą postawione aby "upamiętnić śmierć bohatera tej ziemi".
Czy takie informacje wystarczą, aby zlokalizować tę cerkiew?
Czterech panów B.
Krzyż i głaz upamiętniają żołnierza, który poległ na polu walki. Następnego dnia został pochowany z honorami wojskowymi przez swoich wrogów na przycerkiewnym cmentarzu. Kilka razy przenoszono jego szczątki, wg niektórych źródeł przez niecały rok spoczywał na cmentarzu wojskowym w Baligrodzie.
Czterech panów B.
Ten poległy żołnierz był generałem, niedługo będzie sześćdziesiąta rocznica jego śmierci.
PS: to ostatnie wskazówki tekstowe, jak to nie pomoże pojawią się zdjęcia.
Czterech panów B.
Aktualnie 10 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 10 gości)