Jak tak dalej pójdzie to tutaj cerkwie i inne zdjęcia z całej Polski będą? Ograniczmy się więc do tematu Forum (Bieszczadzkiego!) i trzymajmy tematu (jest przecież opis czego fora dotyczą).
Jak tak dalej pójdzie to tutaj cerkwie i inne zdjęcia z całej Polski będą? Ograniczmy się więc do tematu Forum (Bieszczadzkiego!) i trzymajmy tematu (jest przecież opis czego fora dotyczą).
Czterech panów B.
Tak, to Tarnogród. Punkt dla Przewodniczka.
Ciekawą koncepcję wrzucił Recon pisząc
Czyżby jest to powrót do akademickiej dyskusji p.t.Ograniczmy się więc do tematu Forum (Bieszczadzkiego!)
....cerkiew w Komańczy ? na którym forum można o niej pisać ?? ...bieszczadzkim czy beskidzkim ??
Nie zastanawiając się nad położeniem, czy to w Bieszczadach, czy nie, takich, czy innych, a nawet Bieszczadzie, czy Biesach...wstawiam fotkę pewnego szczegółu.
A pytanie brzmi: na czego ścianie ta stara tabliczka wisi?
PS. Poza konkursem zapytam chętnie co na niej napisane było, bom ciekaw.
Na pewno na samym dole jest napisane ZABYTKOWY OBIEKT a u góry jest orzełek!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Info o zabytkowym obiekcie kojarzy mi się z taką biało-niebieską szachownicą raczej...
A wracając do zagadki, to odwracając sie plecami do zardzewiałej tabliczki taki widok obaczyć można:
Tak myślałem żę to właśnie tam :) właśnie przegladam zdjęcia, że wiele krzyzy pomalowanych jest na srebrno. :)
Jeden z nich....
Trafiony zatopiony...a dorzuć jeszcze nazwę...tak dla porządku, bo nagrobek właściciela wsi, ale napis ciężko na Twoim zdjęciu odczytać będzie![]()
vm2301, widzę że się chodziło tam gdzie ja w tamtym roku dwa razy. Przepiękna trasa czy to od Baligrodu do Zahoczewia czy też odwrotnie.
Bereźnica Wyżna... pięknie położona wieś, piękna historia, ciekawy stary cmentarz z elementem UON-UPA.
Ostatnio edytowane przez Recon ; 10-08-2009 o 23:03 Powód: dopisek z odpowiedzią
Aktualnie 10 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 10 gości)