Niestety mam zepsuty monitor i zdjęć nie oglądam. Za ciemny obraz mam, więc nie wszystko jest jasne. Zadzwonię do Henka, on będzie wiedział.
Pozdrawiam don
Niestety mam zepsuty monitor i zdjęć nie oglądam. Za ciemny obraz mam, więc nie wszystko jest jasne. Zadzwonię do Henka, on będzie wiedział.
Pozdrawiam don
bertrand236
Wygląda na to że mało osób zagląda do wsi Isaje.
Stamtąd pochodzi zagadkowa cerkiewka.
Może jak zostanie uruchomione przejście Lutowiska-Boberka to wówczas będzie bardziej znana, bo to tak blisko.
Było to, czy jeszcze nie?
obstawiam że nie było.
ale brak odpowiedzi mobilizuje do rozszyfrowania.
zagapiłem się... to rewers monumentu na cmentarzu w Dołżycy. Widnieje tam mapa przedwojennej Dołżycy.
ja zaglądam ale nie pamietam miejscowości. naprowadze reszte: klimaty roztoczańskie:)
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Wygląda na to, że znalazłem miejsce prawie* nie skażone obecnością for(um)owiczów
Ostatnia podpowiedź: Bertrand dawał kiedyś w tym wątku zagadkę z bardzo bliskiej okolicy. I nie o Wiedniu myślęPiękną, drewnianą cerkiew nam przypomniał. Zaświeciło się światełko?
* Prawie, bo Jabol jednak się tam kiedyś zabłąkał.
Czterech panów B.
Brawo
Po namyśle dochodzę to wniosku, że to nie była najlepsza zagadka. Przedmiot zagadki powinien mieć w sobie coś wyjątkowego - ta cerkiew, choć zadbana i ładna, jest jedną z wielu i chyba dlatego trudno ją zapamiętać. Tym bardziej cieszę się, że jednak się udało![]()
Czterech panów B.
Aktualnie 12 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 12 gości)