Po namyśle wycofuję się z Malawy. Tutaj są zdjęcia tej cerkwi przed remontem, "siatka" w oknach jest inna. Trudno się spodziewać, żeby ktoś ją zmienił i zostawił cerkiew dalej w ruinie. To raczej nie to miejsce.
Po namyśle wycofuję się z Malawy. Tutaj są zdjęcia tej cerkwi przed remontem, "siatka" w oknach jest inna. Trudno się spodziewać, żeby ktoś ją zmienił i zostawił cerkiew dalej w ruinie. To raczej nie to miejsce.
Czterech panów B.
Rzuciłem się do piwnicy aby odszukać jakieś inne zdjęcia które naprowadziłyby na trop.
Niestety. Zamiast tropu znalazłem inne kolejne stare foty z cerkwiami - nie wiadomo jakimi. Kolejne zagadki się szykują.
OK... nasze dusze ogarnie spokój : Chołowice
Henek:) najfajniejsza zagadka od miesięcy:D dzięki !
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Nie będzie to zagadka takiego kalibru jak poprzednia ale może kogoś zainteresuje. Wyjątkowo zaczynam od wnętrza, aby rozwiązanie nie było zbyt szybkie
![]()
Czterech panów B.
Cisza... ale ja bym też nie zgadłNie mam teraz pod ręką zdjęć więc podpowiedź wyłącznie słowna: miejscowość, w której stoi cerkiew, pojawia się w ogólnopolskich mediach bardzo regularnie przy okazji pewnego wydarzenia religijnego. Dla zaostrzenia ciekawości dodam, że nie chodzi o żadną z religii chrześcijańskich.
Wieczorem dodam widok cerkwi z zewnątrz.
Czterech panów B.
Przemyśl?
Choć kiedy to przemyślałam,to wątpię!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Kościół Jezusa Miłosiernego w Leżajsku:)
Hmm... jak by tu wybrnąć... No dobra: nie wiem jakie jest obecne wezwanie kościoła. Miasto się zgadza (Leżajsk) więc zakładam, że i wezwanie jest dobre
Gratulacje!
A to wydarzenie religijne to pielgrzymka chasydów do grobu cadyka Elimelecha.
EDIT: zapomniałem o zdjęciu:
![]()
Czterech panów B.
Kościół widziałem może z 10 lat temu, w życiu bym nie skojarzył.
Podpowiedź o niechrześcijańskiej religii natomiast od razu Leżajsk na myśl przywiodła...![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)