Czterech panów B.
Tak, to Tarnogród. Punkt dla Przewodniczka.
Ciekawą koncepcję wrzucił Recon pisząc
Czyżby jest to powrót do akademickiej dyskusji p.t.Ograniczmy się więc do tematu Forum (Bieszczadzkiego!)
....cerkiew w Komańczy ? na którym forum można o niej pisać ?? ...bieszczadzkim czy beskidzkim ??
Nie zastanawiając się nad położeniem, czy to w Bieszczadach, czy nie, takich, czy innych, a nawet Bieszczadzie, czy Biesach...wstawiam fotkę pewnego szczegółu.
A pytanie brzmi: na czego ścianie ta stara tabliczka wisi?
PS. Poza konkursem zapytam chętnie co na niej napisane było, bom ciekaw.
Na pewno na samym dole jest napisane ZABYTKOWY OBIEKT a u góry jest orzełek!
WUKA
www.wukowiersze.pl
Info o zabytkowym obiekcie kojarzy mi się z taką biało-niebieską szachownicą raczej...
A wracając do zagadki, to odwracając sie plecami do zardzewiałej tabliczki taki widok obaczyć można:
Tak myślałem żę to właśnie tam :) właśnie przegladam zdjęcia, że wiele krzyzy pomalowanych jest na srebrno. :)
Jeden z nich....
Trafiony zatopiony...a dorzuć jeszcze nazwę...tak dla porządku, bo nagrobek właściciela wsi, ale napis ciężko na Twoim zdjęciu odczytać będzie![]()
vm2301, widzę że się chodziło tam gdzie ja w tamtym roku dwa razy. Przepiękna trasa czy to od Baligrodu do Zahoczewia czy też odwrotnie.
Bereźnica Wyżna... pięknie położona wieś, piękna historia, ciekawy stary cmentarz z elementem UON-UPA.
Ostatnio edytowane przez Recon ; 11-08-2009 o 00:03 Powód: dopisek z odpowiedzią
Byłem tam ze 2 razy...choć wstyd się przyznać, bo to stale stacjonuje w pobliżu Baligrodu, więc rzut beretem...
A co do cmentarza, to Staruchów tam kilku chyba leży...ale o tym Stiahu przeczytałem dopiero po powrocie, on tam też gdzieś pochowany?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)