może Krzywcza?
może Krzywcza?
sam nie wiem... bardzo fajna zagadka/dochodzenie. Dla pomocy innym dorzucę zdjecia cerkwi w Krzywczy z zaślepionymi oknami... może z tyłu cerkwi sa okna bez "obramówek"( nie wiem jak sie fachowo nazywa to wokół okna) ... Jeszcze Wara wchodzi w rachube ale musze poszukać fotek do porównania...
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Na tym starym zdjęciu gałęzie krzyczą prze okno.
Sugeruje to że drzewo rozrosło się w środku. czyli obiekt prawdopodobnie nie posiadał wówczas ani dachu , ani podłogi.
Dzisiaj po paru latach stan mógł ulec zmianie : ruiny rozebrano?, a może odnowiono ?
no tak:) mówie Wara a myślę Wołodź... Skupiłem sie na oknie i murach. no i zapomniałem że to kaplica grobowa a nie cerkiew... Nie wiem kiedy Henek pstrykał te fotki, trzeba zaakładać że od tamtego czasu ktoś coś zrobił naprawił zabezpieczył... może cerkiew w Malawie przed remontem???
dodaje fotke kaplicy o której dumałem... to nie tam.
PS Teraz jestem prawie pewien że to Malawa:))))
Ostatnio edytowane przez Jabol ; 15-11-2009 o 12:52 Powód: dopiski i fotka
do grona podejrzanych dołączam Ujkowice... tam są dobre warunki do wegetacji roślin. Niestety:(
Ujkowice bym wyeliminował, tam jest charakterystyczny element ozdobny nad oknem. Natomiast Malawa bardzo mi pasuje.
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 15-11-2009 o 18:08 Powód: literówka
Czterech panów B.
Ujkowice odrzucamy. Na upadek tamtej cerkwi patrzyłem przez kilka lat - i to nie jest ten obiekt.
Malawa ??? przejeżdżałem tam parę razy , ale nie kojarzę tej cerkwi.
Wszystko przez tą pamięć. Zdjęcie (czarno-białe) musiało być wykonane ok. 20 lat temu (taka epoka)
Wówczas nie było map z zaznaczonymi cerkwiami (szczególnie tych zrujnowanych)
Po namyśle wycofuję się z Malawy. Tutaj są zdjęcia tej cerkwi przed remontem, "siatka" w oknach jest inna. Trudno się spodziewać, żeby ktoś ją zmienił i zostawił cerkiew dalej w ruinie. To raczej nie to miejsce.
Czterech panów B.
Rzuciłem się do piwnicy aby odszukać jakieś inne zdjęcia które naprowadziłyby na trop.
Niestety. Zamiast tropu znalazłem inne kolejne stare foty z cerkwiami - nie wiadomo jakimi. Kolejne zagadki się szykują.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki