"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Pierwsza podpowiedź:
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Na ogrodzonym terenie cerkwiska i cmentarza znajduje się taki krzyż:
cerkiew8.jpg
A po drugiej stronie starej, wiejskiej drogi możemy odnaleźć następny cmentarz:
cerkiew7.jpg
Jak przystało na bieszczadzki temat zamieszczony w forum bieszczadzkim, zdjęcia zrobione zostały w Bieszczadach![]()
Ruskim zalatuje :)
Miejsce po cerkwi w wiosce Zvala. Niestety nie mam żadnych materiałów jej dotyczących a w necie nic nie znalazłem oprócz ogólnych informacji o wysiedleniach związanych z budową zbiornika wodnego Starina.
Czy mogę zadać łatwą zagadkę ?
hm11_7820.jpg
długo zastanawiałem się czy zdjęcia nie umieścić w wątku z kierunkiem cmentarzy
ale ....?
ale już wiadomo że ten nietypowy w tym terenie nagrobek ma coś wspólnego z cerkwią
Jaką ????
No musi to być Olchowiec, choć ciekawe czy doprowadzili do takiego wyglądu??
A ta cerkiew dlaczego tak wygląda?:
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)