znów pan bmiller jedzie retrospektywnie po trasie... :D Dąbrowica a następna będzie Kuryłowka? :D
to ja zapytam gdzie znajduje sie ta cerkiew z wieloma dziwnymi jak dla mnie detalami....
znów pan bmiller jedzie retrospektywnie po trasie... :D Dąbrowica a następna będzie Kuryłowka? :D
to ja zapytam gdzie znajduje sie ta cerkiew z wieloma dziwnymi jak dla mnie detalami....
Ostatnio edytowane przez Jabol ; 11-11-2009 o 00:11
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Stare Oleszyce - dawna cerkiew greckokatolicka pw. Opieki Najświętszej Maryi Panny (od 1979 roku kościół rzymskokatolicki pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa), wzniesiona w 1787 r. Przebudowana w latach 1876-1877 i w latach 20. XX wieku.
Wiedziałem, wiedziałem, że gdzieś to widziałemPrzegrzebałem archiwum i znalazłem... coś innego. A jak już znalazłem, to szkoda nie pokazać, prawda?
Co to za cerkiew:
PS. Tak po cichu przyznam, że planowałem dać właśnie Stare Oleszyce na zagadkę. Zamiast Kuryłówki. I mimo wszystko nie poznałem![]()
Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 11-11-2009 o 10:41
Czterech panów B.
No dobra, wiem, że zagadka trudna ale to nie ja wymyśliłem te kominyPierwsza podpowiedź:
Powinno być znacznie łatwiej, jak dojdzie do drugiej podpowiedzi to będzie już zupełnie łatwo.
Czterech panów B.
Odegrałeś sie panie bmiller:) też sie skrobałem po głowie gdzie ja to widziałem?
Chotylub i nie trzeba już bardziej podpowiadać. ale wstaw jeszcze fotke z cudnej urody dobudówką. Niech naród podziwia kunszt lokalnych cieśli.
A teraz to foto zrobione z ręki gdzieś "w trasie"...
Ostatnio edytowane przez Jabol ; 11-11-2009 o 18:40
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Tak przy święcie? No nie wiem, nie wiem... Albo dam. I tak będzie na Ciebie
Gdyby ktoś szukał komina to jest zasłonięty po drugiej stronie cerkwi.
Czterech panów B.
Podziwiając kunszt lokalnych cieśli można jednocześnie pobawić się w odgadywanie (tym razem) prostszej zagadki.
bez komina ale jakże efektownie przybrane okno
Przybranie rozpoznałem, ale ta waląca się ściana nic mi nie mówiMoże to cerkiew w Humulowie lub Lupulowie?
Marcin
Chotylub :) trudne :) z tamtego ujęcia ale wiedziałem że widziałem ujęcie z kominem rewelacja gratulacje :)
Ostatnio edytowane przez Przewodniczek ; 11-11-2009 o 19:35
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki