Jeden z najcenniejszych Parków Narodowych w Polsce i Europie, 10 tyś gatunków, w tym tysiąc unikatowych, wiele endemitów, obszar N2000, rezerwat ścisły, rezerwat biosfery UNESCO, ale nie przesadzajmy z ta ochroną mówisz........![]()
Wiesz, że zezwolenie na budowę wydał człowiek z sanepidu ? Wiesz, że budowa była niezgodna z prawem? Wiesz, że UE najprawdopodobniej przy..... nam sporą kare za naruszenie N2000?
Tyle na temat Tatr. Wojujący ekolodzy mówisz. Słuchaj kolego , wiesz, zę w Polsce ochrona przyrody, to fikcja ? Ochrona przyrody w Polsce to 1% powierzchni kraju, zawarta w parkach narodowych(obszary ochrony ścisłej to już w ogóle promile), do tego jak widać po Tatrach i ta ochrona nie jest kompleksowa. Parki krajobrazowe, to żadna ochrona, rezerwaty w większości są tylko krajobrazowe, OChK to już w ogóle kpina. W związku z tym, zabiegamy o każdy skrawek możliwy do ochronienia. Tak mało powierzchniowo parków narodowych jak w Polsce to chyba nigdzie indziej nie ma, a dodajmy do tego jak cenna przyrodę mamy.
Właśnie, tak się szczycimy naszą przyrodą, ale jak będziemy mieli takie podejście jakie Ty masz, niedługo z niej nic nie pozostanie, bo wierz mi, cały czas ulega degradacji.
Patrzymy na zachód, (drogi, pkb etc.) to patrzmy tez na ich podejście do ochrony środowiska.
Wytłumacz mi proszę jeszcze, kto to wdg Ciebie jest ekolog, bo zadaje to pytanie od kilku miesięcy, i jeszcze nikt mi przeciwny nie odpowiedział.
pozdrawiam

Was za to wojowanie.
Odpowiedz z cytatem