Strona 42 z 51 PierwszyPierwszy ... 32 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 502

Wątek: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

Proszę zrozumieć mi zależy na Turnicy. Nie wiem czy to nasze stowarzyszenie powstanie. Nie wiem czy kiedykolwiek Turnica będzie w należyty sposób chroniona. Być może nie. Wszystko na to wskazuje, że nie. Mimo to będę robić wszystko aby te pozostałości lasów o charakterze pierwotnym chronić. Nie jestem ekologiem. Znam się tylko na turystyce. Zrobię więc wszystko aby w okolicy Suchego Obycza ludzie przekonali się do zrównoważonego rozwoju opartego na turystyce przyrodniczej. Jeżeli stowarzyszenie powstanie no cóż będę jego członkiem i członkiem komisji rewizyjnej. Będę miała prawo głosu. Na dzień dzisiejszy mogę zagłosować tylko mówiąc: sprzeciw.

lucyna
    Guest

Stowarzyszenie ze względów formanoprawnych nie zostało zarejestrowane, prezes złożył demisję, która została przyjęta.
    Coś się na forum zaczęło i coś się skończyło.
    Oczywiście osoby zainteresowane ochroną Turnicy nadal będą działać ale zmieni się diametralnie forma działalności. Na pewno nie będzie to działalnośc ekologistyczna.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-10-2008 o 09:13

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    ...Na pewno nie będzie to działalnośc ekologistyczna.
    Z logistyki przeskoczysz na konsumenta?

Mam nadzieję, że się coś skończyło - oby tylko to do Ciebie dotarło.

Pozdrówka

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    Witaj

Z logistyki przeskoczysz na konsumenta?

Mam nadzieję, że się coś skończyło - oby tylko to do Ciebie dotarło.

Pozdrówka
    Nie rozumiem.

lucyna
    Guest

Prywatnie ta próba stworzenia stowarzyszenia była dla mnie wyjątkowo ciekawym okresem w życiu. Na pewno nie są to zmarnowane tygodnie. Poznałam wspaniałych ludzi, nawiązałam owocną współpracę z ciekawymi stowarzyszeniami. Pod względem turystycznym niezarejestowane stowarzyszenie działało dobrze. Pojawili się turyści w okolicach Turnicy. Współpraca z Arłamowem jest wzorcowa. Panie z Birczy z Wrót Karpat bardzo energicznie działają. Będę im pomogać. Na dzień dzisiejszy już postanowiłyśmy z panią Aleksander Ryznar, że produkowane przez spóldzielnię socjalną w Birczy pamiątki pojawią się w recepcjach kilku ośrodków np.Arłamowa. Mam zgodę ośrodków.

Wśród serdecznych przyjaciół.......

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    Wśród serdecznych przyjaciół.......
    Nie,wprost przeciwnie. Zefir podał się do dymisji, bo nie miał poparcia w zarządzie i w stowarzyszeniu. Sytuacja na forum była żenująca. Co do tego nie mam wątpliwości. Mogę tylko przeprosić za formę wypowiedzi.
    Stowarzyszenie mimo, że nie zostało zarejestrowane dużo osiągnęlo. To zasługa w dużej mierze Zefira. I za to wszyscy musimy być Mu wdzięczni.
    Ma ponownie odbyć się walne. Ma od nowa powstać stowarzyszenie. Raczej nie jestem zainteresowana współtworzeniem następnego stowarzyszenia ekologicznego. Życzę jednak powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-10-2008 o 16:49

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Jak widac działamy nadal. Kazdy z nas robi swoja działkę. Lucyna również . Powstało małe nieporozumienie podsycone dawką emocji:), ale wszystko powraca do normy.
    No cóż, nadchodzi taki moment, że stery muszą objąć bardziej doświadczeni. Czy obejmą - zobaczymy.P. Lucyna ma ogromne poparcie w stowarzyszeniu wiec w rzeczy samej jest naturalnym kandydatem na prezesa.

Jak wspominałem - organizujemy akcję rejestracji drzew pomnikowych. Ta akcja w przeciwieństwie do "walnych zgromadzeń" na których było ...3 osoby - już teraz wzbudza ogromne zainteresowanie. Dostałem do tej pory kilkanaście zgłoszeń chęci uczestnictwa. Myślę, że takie praktyczne działania są w tej chwili bardzo potrzebne.

lucyna
    Guest

Gratuluję. Jeżeli akcja uda się, jeśli coś dobrego przyniesie to będę naprawdę szczęśliwa. Nasze drogi rozeszły się ale cel jest zbieżny. Ochrona przyrody. Życzę Wam powodzenia.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Skupmy się na Turnickim Parku Narodowym a nie na własnych apspiracjach. A oswiadczenia prywatne pozostawmy sobie na "cztery oczy" lub telefon. Chyba, że ktoś lubi ekshibicjonizm.
    Mam nadzieję,że nastepne posty beda dotyczyły Turnickiego PN a nie stanów emocjonalnych poszczegolnych osób ( w tym moich stanów )

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)